21.8.2006

Lauantain kisat on takana. Tässä Corgisti-nurkkaan laitetut tulokset:

Luoksepäästävyys 9 (nousi seisomaan ja meni tuomaria vastaan, tällä kertaa ei mennyt selälleen)
Paikalla makaaminen 10
Seuraaminen kytkettynä 6,5 (aikamoista haahuilua, tuomarin mielestä kontakti oli kuitenkin hyvä)
Seuraaminen taluttimetta 7 (minunkin mielestäni parempaa kuin remmin kanssa)
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 8,5 (taisi olla hidas maahanmeno, muuta en tästä muista)
Luoksetulo 9 (tuli hienosti luokse, mutta tuomari ei tykännyt Pirren hienosta hypystä perusasentoon tullessa)
Seisominen seuraamisen yhteydessä 9 (steppasi vähän kun palasin koiran viereen eikä varmaan pysähtynyt riittävän nopeasti)
Estehyppy 9 (steppasi)
Kokonaisvaikutus 8 (Pirre haukkui liikkeiden välillä).
Kokonaispisteet 168 ja I-tulos, jee!

Ennen omaa suoritusta katselin, että mitäköhän tästä oikein tulee kun tuomari (Kaisa Poutanen) tuntui olevan aika paljon Laisia tiukempi. Sinänsä hyvän tuntuinen tuomari, tarkka, muttei pilkunviilaaja ja oikeudenmukainen. Omat hermot piti ehkä vähän liiankin hyvin (kuten viimeksikin), tuntuu hullulta kun ei oikein jännitä. Mutta parempi noin, jännittäminen on kuitenkin ihan kamalaa!

Ennen paikallamakuuta tein Pirren kanssa pari helppoa harjoitusta kun sitä ei ole paljoa treenattu viime aikoina. Harjoittelu ei mennyt kaksisesti aluksi, mutta onneksi tuli "helppo" onnistunut paikallaolokin. En näyttänyt pottia ennen paikallaoloa Pirrelle, mutta palkkasin tietty kun tultiin takaisin repulle. Itse paikallamakuu meni hyvin, joskin olin ihan varma että tämä taitaa olla se kerta kun Pirre lähtee kesken kaiken litomaan, sen verran paljon se katsoi ympärilleen (takana oli evl-kehä kesken ja sen tapahtumat piti aina välillä tarkastaa). Mutta hyvin Pirre pysyi paikoillaan, meni alas ekalla ja nousi ylös ekalla.

Ennen muita liikkeitä otin lyhyitä seuraamisia ja palkkasin pysähtymisissä.

Seuraaminen remmissä tuntui tosi väljältä enkä oikeastaan edes tiedä, missä Pirre meni. Pisteet oli varmasti ihan oikeutetut. Ilman remmiä meni mun mielestä paremmin ja siitä tulikin paremmat pisteet. Oisin suonut meille ehkä yhden puolikkaan enemmän pisteitä, mutta en  todellakaan valita. Tuomari sanoi, että koira pitää hyvin kontaktia ja istuu nopeasti (!) mutta seuraa milloin edessä, milloin takana ja välillä kaukana. Tuo on niin totta, mutta että istuu nopeasti, WOW! Ed. kisassa kun ei edes istunut...

Muuten pisteitä tuli tosi kivasti, enemmän kuin olisin uskonut! Liikkeestä maahanmenon pisteet jäi mulle mysteeriksi, sen kyllä huomasi että meni alas hitaasti (ilmeisesti vasta kun vilkaisin taakse?) mutta yhdellä käskyllä. Liikkeestä seisomisessa steppasi toisella jalalla kun tulin kohti ja taisi vähän "väistää" kun tulin viereen. Luoksetulossa Pirre tuli LUJAA (ihana!) ja teki perusasennon hyppäämällä niin kuin aina kun intona, siitä pisteen pudotus.

Estehyppy oli Pirrelle mun mielestä vähän korkea, mutta hyvin loikkasi. Seisoi kohtuullisesti.

Yleisvaikutelma 8 kun Pirre haukkui liikkeiden välissä kun otin sitä perusasentoon. Kannattaisiko tähän puuttua? Vai odottaa entä kyllä se into taitaa siitä laskea?

Muita huomioita. Seuraavaan kisaan on 3 viikkoa. Nyt en tokota Pirreä pariin päivään ollenkaan. Aloitetaan hieromalla seuraamisen oikeaa paikkaa. Voi kun selviäisin siitä yksikseni! Nyt kun olen pyytänyt muita siitä naksuttamaan niin jokainen naksuttaja on naksuttanut eri tavalla. Mutta kun mä en näe Pirreä kunnolla itse! Pystyn kyllä palkkaamaan siitä että pää on sopivassa kohdassa mutta kroppa voi olla ihan kierossa tai vaikka poikittain kun en näe sitä. Tarttis saada peili! Jonkin verran voin hyödyntää esim. varjoa tai seiniä, mutta se ei taida riittää.

Liikkeestä maahanmeno oli hidas, kuten myös liikkeen lopettavat istumiset. Ok, pääasia että meni maahan mutta pitänee palata hetkeksi takaisin "alkuun" eli ottaa naksuttelua pelkästä maahanmenosta ja istumisesta sivulla (nopeista siis). Notta tulisi vähän sitä vauhtia niihinkin.

Yhtä kaikki, kisasta jäi hyvät fiilikset. Pisteet oli ok hyvällä tuomarilla (eli ei liian lepsu eikä liian tiukka). Nyt kyllä toisaalta hirvittää, että Siuntion kisassa on "ykköspaineita" koularin saamiseksi. Ei ole kivaa, että tulee kisasta muutakin stressiä kuin taviskisajännitystä. Meidän tokotavoitteet on jo saavutettu, joten meillä ei ole mitään menetettävää, pitäisi pitää tämä mielessä seuraavat 3 viikkoa!

Kahden ykkösen jälkeen koulari olisi kyllä tosi jees ja sen aion kyllä vielä hankkia. Jos Siuntiossa menee pieleen, ehdin ilmoittaa Pirren vielä tälle syksylle kisoihin. Olisi kyllä niin makeeta saada koulari sieltä Siuntiosta...! Treeniä treeniä ;). Talvi voitaisiin sitten harjoitella avon liikkeitä. Kotona sisällä olis simppeliä aloita noudon vääntö ja kaukot. Vaikka hyppäys alosta avoon ei olekaan samaa tasoa kuin avosta voihin niin kovin haastavalta tuntuu. Saa nähdä, tuleeko meille ikinä yhtään avon starttia! Tai edes sitä TK1:stä...