24.9.2006

Nessulla oli viimeinen kerta Ullan alkeiskurssia. Meillä oli taidontarkistus ja Nessu oli ihan super!

Kentälle mennessä olin avata ranteeni kun vastaan tuli peräkkäin kävelevä mies ja nainen. Nessu oli kovasti menossa niiden luo ja kun vastaantulijatkin näyttivät koiramyönteisiltä niin annoin Nessun lähestyä. Että josko tuo olisi tänään sellaisella tuulella että ihmisten kanssa voisi seurustellakin. Nessu meni nuuhkaisemaan jalkoja ja ko. pariskunta alkoi puhua Nessulle tyyliin "tule vain tänne" niin sitten alkoi taas se haukkuminen ja loikka metrin verran sivuun. Voi ahdistus maksimus. Kilivintti mikä kilivintti!

Taidontarkistuksessa ensin tuli ihan kisamaiset juoksukopelointi ja luoksepäästävyys. Ne meni hyvin kun Ulla on jo kait "kelpuutettu". Mukailtu paikallaolo eli koira sivulle, maahan, jätä koira ja siirry sen eteen, palaa koiran luo, takaisin perusasentoon. Muuten hyvin, mutta mä en muistanut odottaa Ullan käskyjäja Nessu nousi takaisin perusasentoon omatoimisesti. Sitten saatiinkin odotella hyvä tovi, Nessu oli kolmantena vuorossa. Odotellessa tein muutaman luoksetulon niin, että 2-3 kolmen askeleen välimatkalta sivu-odota-sivu ja meni ihan jees. Sitten leikin vähän sillä "patukalla" Nessun kanssa. Olin just laittamassa patukkaa pois kun Nessu oli ihan jiihaa-fiilareissa ja treeniä katsomassa ollut nainen ja 7-8 v poika tulivat juttelemaan. En ollut huomannut niiden lähestymistä ja olivat siis aika liki. Kerkesin jo säpsähtää, että mitähän Nebuxin tuumaa, mutta tuo viheliäs ipana hyppäsikin naista vasten ja oli niin kaveria että! Ota tuosta elikosta tolkkua...

Itse taidontarkistustehtävät meni NIIN hyvin! Ekana oli seuraaminen remmissä ja ilman. Seuraaminen oli lyhyt, mutta ei niin kovin kaukana alokasluokan matkoista ja pidempi mitä ollaan koskaan tehty ilman palkkaa. Nami oli kädessä, mutta palkkasin vasta kun liike oli ohi. Meni tosi hyvin! Nessun seuraaminen on kyllä hurjan paljon parempaa kuin Pirren! Mä olin (olen) aivan tohkeissani! Seuraavaksi oli malttaminen ja luoksetulo. Koira jätettiin istumaan, käveltiin noin. 5 metrin päähän (näin kaukaa ei ole koskaan ennen tehty!). Sitten takaisin koiran luo ja palkka. Toisella kertaa sama juttu, mutta nyt oli tarkoitus kutsua koira luo. Nyt Nessu lähti mun perään, kävin laittamassa takaisin oikeaan paikkaan ja kun pääsin uudestaan 5 m:n päähän niin kutsuin (kun Ulla antoi luvan ;)) tule-sanalla. Nessu tulikin ihan koko matkan laukalla ja ihan täydelliseen perusasentoon! Okei, en pyytänyt sitä sivulle, mutta suoritus oli niin nätti! Sitten piti muistaakseni laittaa koira istumaan ja yrittää saada se takaisin seisomaan ilman käsiapua. Onnistui, joskin Nessu eteni tosi paljon mutta ei tää mikään kaukokäskykoe ollutkaan.

Kaiken kaikkiaan Nessu oli tosi hyvä! Etten sanoisi erinomainen! Monta juttua tehtiin vaikeammin kuin mitä on koskaan aiemmin treenattu ja hyvin meni. On se kyllä vähän noloa käydä loistamassa ja "brassailemassa" pikkupentujen ryhmässä...

Kotitreeeni Pirren kanssa. Aluksi liikkeestä maahan. Jäi seisomaan. Otin  pari maahanmenoa ihan erikseen ja sitten liikkeenä, meni hyvin. Sitten seuraamista, yritin palkata oikeasta paikasta. Hyppyä vähän tahkosin. Ei meinannut hypätä ekalla (eikä välillä tokallakaan) käskyllä. Tuntui siltä, että käskyt ei mene perille ellen katso Pirreä silmiin käskyä sanoessani. Eli pitäisi varmaan treenata käskyttämistä ilman katsekontaktia, vähentäisi varmaan sitä vartalo-ohjaustakin, mistä Ralf Björklund huomautti. Muuten hyppy meni pari kertaa lähestulkoon täydellisesti, Pirre seisoi kuin patsas kun menin sen viereen seisomaan. Ja kävelin liki ihan normaalisti enkä hiippaillut. Seisomisen jälkeen ei kyllä istuminen maistunut, tietysti Pirre oli epävarma kun tuota seisomista on nyt tahkottu. Istumista varten piti antaa pari käskyä ja se istuminen oli semmoinen kyykky. Kuitenkin loppujen lopuksi saatiin siis pari tosi hyvää kokonaista liikettä. Tietty otin myös niin, etten ottanut istumaan vaan palkkasin seisomisesta.

Tein myös pari liikkeestä seisomista, mikäli oikein muistan niin meni hyvin. Sellainen mahdollinen huomio tuosta liikkeestä seisomisesta ja maahanmenosta tai niiden sekoittamisesta; seiso-käsky on aina matalalla äänellä ja maa-käsky puolestaan enempi sellainen korkea. Kuten myös liikkeen lopettava perusasentoon paluu on kirkas "istu".

Tuota hypyn takkuilua ekalla käskyllä voisi säätää niin, että teen pari kertaa pelkän hypyn ilman loppuasentoa ja vaikka nami alustalle hypyn taakse.