25.9.2006

Helsinge Skolan luona olevalla hiekkakentällä Tiinan kanssa.

Otin Nessun "alkujuoruilun" ajaksi autosta. Tiina oli kuin vanha kaveri ja hyvä niin. Tein Nessun kanssa vähän seuraamisia, mutta lähtökohtaisesti niitä paikallaolon alkeita. Muutaman kerran Nebu nousi ennen aikojaan, mutta pääasiallisesti saatiin hyviä onnistumisia ja pääsin kävelemään jopa 6 askeleen päähän. Kokeilin myös oikein kunnon häiriöllä eli mentiin Inkan viereen (noh, ei todellakaan lähelle) harjoittelemaan. Pari kertaa otin myös luoksetulon, jotenkin tuli semmoinen olo että se istumaan jääminen on Nebulle helpompaa kuin maahan jääminen. Lopuksi tein potin niin, etten jättänyt sitä maahan näkyville vaan pidin purkkia vähän jemmassa kädessä ja seurautin Nebua. Sain seurautettua aika kivan pätkän ilman liikaintoilua, potti "vauhdissa" Nebulle. Treenistä jäi kyllä sangen hyvä fiilis.

Pirren kanssa tein paljon seuraamista kääntyen vasemmalla. Meni omaa pää pyörälle... Seuraaminen oli aikasta kamalaa ja Piipanator joutui tekemään noissa käännöksissä ihmeellisen taaksehypyn kun se reppana edistää niin paljon. Mutta josko muutamilla käännöstreeneillä saatais juttu kuntoon...?

Otin muutaman liikkeestä maahanmenon niin, että palatessa Pirren luo kävelin kunnolla ohi (eli avo-luokan tapaan). Ohittaessani kehuin Pirren äänellä, ihan vain näin aluksi varmistaakseni sen pysymisen. Kerran Pirre ennakoi perusasennon, sen jälkeen palkkasin maahan. Liikkeestä seisomisen tein vissiinkin kerran ja se meni suht hyvin, pari pientä askeltamista paikoillaan.

Sitten tahkottiinkin hyppyä... Oli Tiinan sangen kapoisa este, mutta ei se ollut syynä ongelmiin. Tarkoitus oli tehdä pelkkää hyppyä niin ettei tarttis antaa käsimerkkiä avuksi eikä myöskään saada katsekontaktia käskyn aikana. Laitoin namia lautaselle hypyn taakse "imuttamaan" Pirre yli. Pirre ei meinannut millään mennä ilman käsimerkkiä...! Loppujen lopuksi Tiina tuli auttamaan ja houkutteli Pirren yli.

Hyppytahkoamisen jälkeen otin Onnin ruudun pari kertaa ja siinäkään Pirre ei meinannut lähteä ilman käsimerkkiä. Taisi käydä niin, että tuon ruudun kanssa leikkiessä on tullut vahvistettua tuota käsimerkkiä sen verran ettei hyppykään suju ilman sitä. Ja hypyllä oltiin lisäksi kauempana esteestä kuin kotona. Täytyy vähän koittaa satsata tähän. Eli siis että päästään kauemmaksi esteestä ja että lähtee ekalla sanallisella käskyllä.