Sitten viime kirjoittelun on ollut yhtä farssia ja vitutusta.

Nessu oli ilmoitettu Turkuun hyppärille ja agiradalle. Kisat oli samassa paikassa missä Nessun ekat kisat alkuvuodestakin oli. Silloin saldona hieno eka rata, joskin tulos oli hylly kun renkaalta tuli 3 kieltoa. Tokalle radalle mennessä Nessu hukkasi minut kun tyhmänä vaihdoin paikkaa juuri kun ne olivat Sarin kanssa menossa radalle. Nessu siis poistui viidenneltä esteeltä äiskää etsimään.

No mutta 11.11.2006 kisoihin: sama meno jatkui. Ekalta radalta Nessu karkasi neljänneltä esteeltä pois radalta. Hyppärillä se karkasi jo ennen ekaa estettä. Voi perseen perse. Ketutuksen ketutus! Raukkaparka tuntuisi olevan niin ääreesti pehmeä, että se melkein puoli vuotta sitten tapahtunut hukkaaminen vaikuttaa edelleen. Ja me kun oltiin muuten niin tyytyväisiä Nessun etenemiseen treeneissä! Siellä Nessu tekee töitä sangen halukkaasti ja iloisesti.

Noh, välissä matka Lyoniin ja uusi yritys kisoissa 19.11. Purinalla. Päätettiin Sarin kanssa että kokeillaan kisaamista, koska Nessu sentään treenasi viime talven Purinalla ja siellä on käyty pentukurssilla sekä kisaturistina useammankin kerran. Nessu teki verkkaesteitä Sarin kanssa hallin päädyssä (minä jäin toiseen päätyyn) ihan ok. Paniikki kuitenkin iski kun Sari irrotti pannan kun oli Nessun starttivuoro. Voi villu...

Havaintoja ja suunnitelmia on jos jonkinlaisia: Purinan kisassa Nessu oli kisapaikalle tullessa ihan ok ja Sarin tavatessaan jopa tohkeissaan, haukkui ja pomppi. Pikkuhiljaa vire laski ja laski. Melkein Nessun päälle kaatunut kisanauha oli kamalaa, tuloksia seinälle niittaavaan niittikoneen ääni oli kamalaa, heelerin radallepääsykiljunta oli kamalaa. Että yritä nyt tuommoisen hermoheikon kanssa sitten harrastaa. Nessu piristyi vähän kun kävimme hallin perällä väljemmillä vesillä (tungos ei kyllä ollut mitenkään erityisen paha). Jos verkkaesteet onnistuivat mun ollessa näkymättömissä niin voisiko itse kisastarttikin onnistua niin? Sarille oli noin tusina ihmisiä ehdottanut, että mä olisin piilossa. Pitää kokeilla. Jos Nessun vire oli heti paikalle tullessa vielä ok, niin pitäisikö sitäkin kokeilla, että kisapaikalla ei vietetä yhtään aikaa vaan suoraan radalle?

Se on selvää, että Nessun agi-into pitää saada treeneissä nousemaan katonrajaan. Josko sillä tavoin sitä intoa riittäisi kisatilanteessakin edes hitusen. (Tosin siinä ekassa kisassaan Nessu teki töitä omaan tasoonsa nähden tosi hyvin ja samassa fiilarissa.) Pitää myös yrittää päästä taas johonkin ohjattuun treeniin missä on muitakin koiria ja ihmisiä. Lisäksi täytyy harjoitella niin, että treeneissäkin radalla saattaa patsastella muita ihmisiä. Ja käydä möllikisoissa/epiksissä tekemässä esteitä namin kanssa, kuten Jenni ehdotti. Vaikka sitten niin että yks este > potti > pois.