Joo-o. Kannattaisi kyllä pikkasen tarkemmin miettiä, mitä aikoo harjoitella kun kerran puuhaan ryhtyyn. Pöljä kotitreeni siis takana.

Pirren kanssa kaukon alkeita. Hieno trimmailupöytä oli eteisessä matalana pyörien päällä ja pyysin Pirren sen päälle. Kyllähän tuo istua ja maata osaa, menee oikealla tekniikalla edes takaisin eli liikuttelee vain etujalkojaan. Yritin sitten ottaa istumiseen käsimerkkiä mukaan ja sainkin homman sujumaan niin että saatoin jättää sanallisen käskyn pois. Maahanmenon kanssa ei mennyt niin hyvin kun toisessa kädessä oli namit ja toisessa naksu. Sain kuitenkin edes päätettyä mitä käytän käsimerkkinä...

Varmaan tuo sujui loppupelissä hyvin. Nyt pitäisi sitten varmaan alkaa kasvattamaan matkaan (hyvin varovasti!). Tein vain istu-maahan-istu-maahan. Pitäisikö ottaa seisominen heti mukaan?

Nessun kanssa tehtiin noudon alkeita. Kapula maahan ja naks kun se piti sitä niin että ehdin laskea neljään. Meni hyvin, tosin Nessu ei tainnut hiffata että naksu tuli siitä pitämisestä eikä siitä että se istui tai seisoi tai siitä että se vaihtoi kapulan asentoa suussa... Mälväämisen kanssa pitää olla nyt tosi tarkkana! Välillä tauko ja sitten koitin että mitäs Nebuxin sanoo siitä että sitä pyytää sivulle kapula suussa. Hienosti se liikkuu kapula suussa, mutta heti kun pääsi sivulle se sylkäisi kapulan pois. Siirryin sitten harjoittelemaan samaa mitä jo kerran aiemmin kokeiltiin eli koira on sivulla ja annan kapulan suuhun ja sitä pitäisi malttaa pitää siinä. Vielä ei lamppu syttynyt, mutta taidan jatkaa tällä tavalla.