Raahasin AgiTokolaan Nessun viimeisellä TOKO1-kurssikerralle mukaan myös trimmauspöydän. Tunnin lopussa pistin Nessun pöydälle ja pyysin yhtä täysin tuntematonta seuraavan tunnin osallistujaa tuomaan Nessulle sen iltaruoan. Kivaa oli! Nessu oli pöydällä aivan rento. Nebun syödessä tämä vieraampi immeinen sitten paijaili Nessua ja sekin oli ok.

Mutta itse treeniin. Wille oli myös kouluttamassa, mutta tällä kertaa ei tehty luoksepäästävyysharjoittelua. Oikeestaan ihan hyvä, nyt Nessu sai sivusta seurailla Willen puuhia eikä lopussa Nessun ollessa pöydällä häirinnyt sekään että Wille raahasi hyppyestettä ihan vieressä.

Viime viikolla kun olimme pois kurssilla oli jatkettu liikkeestä pysähtymisen opettelua ja hyppyä. Harmitti, että varsinkin tuo liikkeestä seisomaan jääminen jäi meiltä väliin. Nyt jatkettiin, mutta me ollaan siinä vielä ihan alkutekijöissä. Hyppy meni ok, otin siihen käskysanaksi \"yli\" ja \"seiso\". Hypyn yhteydessä seisominen on mun mielestä osapuilleen sama kuin näyttelyssäkin. Liikkeestä seisomiseen olen lanseerannut käskyä \"jää\" ja se olisi tarkoitus sitten joskus aikanaan ottaa luoksetulon pysäytykseenkin.

Lisäksi tehtiin liikkeestä maahanmenoa ja se näytti minusta jo oikein mallikkaalta. Aluksi tein sitä \"helpotettuna\" ja jäin Nessun viereen mutta se tuppasi siitä nousemaan helposti. Mutta kun vain reippaasti jatkoin matkaa niin Nessu jäi alas tosi hyvin. Pääsin myös menemään aika pitkälle ilman ongelmia ja paluukin onnistui. Taisin tehdä kerran ihan kokonaisena liikkeenäkin ja sekin meni ok, mutta tarkoitus ei ole vielä harjoitella ihan liikkeenä. Otetaan matkaa ja aikaa ihan rauhallisesti, hiotaan nopeata pysähdystä ym. Kaiken kaikkiaan meillä taisi olla ihan onnistunut treeni.

Kun tulin kotiin otin Pirren kanssa nopean kotitreenin. Tällä kertaa ajatuksena oli ns. laskea virettä eli paljon töitä pienellä palkalla. Komensin haukkumisesta, mutta sen kanssa pitää olla tosi tarkkana. Pirre kun mielellään antaa äänimerkin tullessaan perusasentoon ja jos tässä kovin toruu niin huonolla tsägällä menee perusasento ja luoksetulokin läskiksi.

Tein Pirren kanssa siis kaikki liikkeet. Paikallamakuutakin ihan täysi aika, seuraamista aika pitkät pätkät että eiköhän tuo riitä remmissä ja vapaana seuraamisen kokonaismatkaksi. Täyskäännös on edelleen aikasta ruma, mutta pysähtymiset oli suht kivoja. Ja sivusuunnassa oli juu väljyyttä. Paikallamakuussa Pirre ei tainnut mennä ekalla alas kun en katsonut sitä. On kyllä pakko tehostaa kisamaista treenaamista; huomioida etten voi tuijotella sitä aina kun puhun sille ja että sen käskyn jälkeen voi mennä aikasta pitkä aika ennen kuin tapahtuu mitään eli minä jätän Pirren.

Liikkeestä maahan meni ekalla hyvin. Jäi vähän vinoon makaamaan, mutta meni kuitenkin nopsasti maahan mikä on mun mielestä tärkeämpää. Luoksetuloon Pirre ei meinannut lähteä, mutta lähti just liikkeelle kun meinasin antaa uuden käskyn. Lienee seurausta siitä että komensin sitä haukkumisesta kun Pirre tuli perusasentoon. Seisominen meni tyydyttävästi. Itsekseni treenatessa en oikeasti hahmota kuinka nopeasti Pirre pysähtyy, täytyy pyytää vaikka Tiinaa katsomaan. Pientä etutassusteppausta eikä Pirre mennyt ekalla käskyllä perusasentoon. Tätä tankattiin hieman. Pitää olla tässäkin asiassa tarkkana, ettei sitten mene ennakoinnin puolelle.