16.1.2007

Nessun kanssa eka kerta ATD:n toko2 -kurssia.

Ihan deadboring... Janina ja Wille on ihan hyviä kouluttajia, mutta alkuun puoli tuntia yleistä lätinää koirien kouluttamisesta ei olisi voinut vähempää kiinnostaa. Tämä oli kuitenkin toko2:n eikä alkeis- tai toko1 -kurssi, joten jutustelu olisi saanut jäädä vähemmälle.

Nessu oli ihan intopinkeenä kun pitkästä aikaa tapahtui jotain. Se haukkui ja pomppi ja esitti vaatimuksia: Anna homma! Haluan namia! Mitä tehdään?!? En ollut (ole) vielä ihan oma itseni viisauden hampaiden poiston jäljiltä joten toisen sinänsä liikuttava into kävi enempi niin kuin hermoille.

Tässä treenikerrassa tehtiin kyllä naurettavan vähän hommia. Itsekseni pyysin perusasentoja, sivulla maahanmenoa, minimalistisia paikallaoloja. Ohjatusti teimme perusasentoa, luoksetulon ja sivulla maahanmenon. Mikään ei mennyt mitenkään loisteliaasti, en ollut itse täysillä mukana. Mutta tulipahan avattua "treenikausi".

Niin ja ihan aluksi luoksepäästävyyden ja tästä jäi hyvä mieli: Nessu meni jopa Willeä vastaan! Nakkipussin rapisuttelu ja "provosoimaton" lähestyminen (vähän sivuttain, ei tuijotusta, kyykistyminen) sai multa täydet pisteet. Mitäköhän Nessu olis tehnyt, jos Wille olisi vähänkään liikkunut äkkinäisesti, tuijottanut tms....? Epäilen, että pelkohaukku olisi tullut salamannopeasti. Nyt Nessu piti korvat takana ja heilutti häntää vaisusti eli arasti/alistuen meni Willeä vastaan. Ja sai nakkia :).