Eilen taas ATD:n toko2 -kurssilla. Ekan puolituntia (katsoin kellosta!) kouluttajat taas vain puhuivat. Oonko mä jotenkin outo kun en tykkää? Noh, löpinöiden aikana teetätin Nessulla perusasentoja, pientä seuraamista, pientä paikallaoloa.

Kurssin harjoitteet sujuivat hyvin. Hyppy sujui, vaikkakin käsiavun kanssa. Seisominen hypyn takana meni mallikkaasti kuten näyttelypuudelilla konsanaan ;). Aina odotellessa jotain tein pientä paikallaoloa, seuraamista tai liikkeestä maahanmenoa. Liikkeestä maahan tehtiin siis niin, että hidastin käskyä antaessa ja menin vain metrin päähän. Lopuksi oli yhteinen paikallaolo ja Nessu oli ihan super! Viime aikoina olen tehnyt vain 1½ metrin päästä ja lyhyitä aikoja mutta nyt selvästi käänsin selkäni ja kävelin pois n. 4 metrin päähän. Lisäksi olimme koirarivissä keskellä eli häiriö molemmin puolin, viereisen koiran luona ohjaaja meni edes takaisin ja -tattadaa- seuraava hallinkäyttäjä tuli sisälle ja Nessu pysyi alhaalla! Toki puhuin sille pari kertaa, mutta vähemmän kuin yleensä.

EV-agimuisteloita. En ole vissiin minnekään kirjoittanut, että Nessu on käynyt tapaninpäivänä ja joku tammikuinen lauantai epiksissä. Tapanina Nessu oli reissussa Esan kanssa. Sari vei Nebun nakin kanssa ja oli mennyt hyvin. Tai siis Nessu oli lähtenyt radalle, en nyt muista oliko itse radassa ollut kämmejä kun suurin ongelma on ollut saada koira ylipäätään radalle.

Toisissa kisoissa Kotkassa oli kaksi rataa. Niin ja minä olin siis itse mukana. Ekalla radalla Nessu karkasi heti kun Sari irrotti remmin. Sari lassosi Nessun ja vei sitä remmissä 2/3 rataa. Loppukiharat Nessu teki vapaana just niin hyvää työtä kuin se osaa, ilman että kyttäili mitään. Tokalla radalla Nessu AMPAISI lähtöön Sarin kanssa! Jiihaa! Väärää rataa se oli samantien tekemässä mutta pal välii. Sari kyllä ohjasi Nessun sitten tekemään oikeaa rataa, mutta antoi Nessun tehdä kepit väärin ihan vain fiiliksen pitämiseksi. Puomilla Nessu kuuli jotain ja jäi tuijottelemaan. Ajattelin että jahas, nyt se pakka sitten hajosi. Mutta eikä mitä! Nebu kokosi itsensä puomia seuraavan hypyn jälkeen ja teki loppukiharat niin hienosti kuin se nyt agilityä ylipäätään osaa. Notta ei voi kuin hymyillä niiden Turun fiaskojen jälkeen =).