Tärppä sai päiväpapanansa kuivana ja yksitellen eli jonkin sortin seisottamista papanapalkalla. Ei se kyllä ihan putkeen mene vielä. Kyllä tuo ipana on neljällä tassulla, mutta takajalat niin vimpan päälle mahan alla ettei oo tosikaan. Eikä vielä ole mennyt jakeluun se, että sen namin saa jossei sitä tavoittele. Tarttisko harjoitella joskus...?

Myöhemmin menin Tärpän kanssa vielä "yksityislenkille", vetäminenkin tuntuu alkavan joten sen tiimoilta sitten pysähdeltiin ja usein. Koetin kotiintullessa vähän leikkiä tuolla kentällä, mutta nyt oli kai niin paljon muuta ihmeteltävää, että leikki ei ollut ihan niin aktiivista kun halusin joten lopetin hyvin lyhyeen niin kauan kun Täppä-Täppänen vielä tavoitteli lelua. Loppumatka menikin sitten vahingossa seuraamisen opetteluksi; Tärppä ilmaantui muutamaksi askeleeksi just oikeaan paikkaan ja katsoa napotti niin hienosti että pakkohan siitä oli naksuttaa. Ja sitten siitä saikin naksuttaa aika monta kertaa 100 metrin matkalla. Hieno homma, nyt on tähänkin asiaan siemen kylvetty ilman että mun tartti sillä päätäni vaivata!

Perusasentoharjoitteluakin aloitin. Se vähän tökkii koska tähän asti oon enempi yrittänyt seisottaa ja että Tärppä ei tavoittelis namia. Ja peruasentoa yritin tehdä sitten namilla houkuttelemalla. Eli pitäisköhän tehdä ensin tuo seisominen valmiiksi, palata vasta sitten perusasentoon? Tai tehdä perusasentoa kokonaan erillisillä harjoittelukerroilla tai niin kuin Pirrelle?

Sitten pihalle pääsi Nessu. Laitoin oikein pannan ja remminkin, ajattelin että ei se haittaa tehdä tuonkin kanssa remminirrotusrutiineja. Kerran Neppu pinkas ylös kun irrotin remmiä, muuten meni hyvin. Itse asiassa Nessu treenasi kaikenkaikkiaan ihan hemmetin hyvin! Otin noiden remmirutiinien ohella pari paikallaoloa, minuutin mittaisia, matka ehkä 10 m luokkaa. Käytin ääntä eli kun Nessu alkoi liikaa haistella tai kiinnittää huomiotaan johonkin sanoin nätisti ei ja kun tuijotti mua tai lepuutti leukaa maassa kehuin varovasti.

Seuraavaksi otin Nessun kanssa perusasentoja. Niin että itse siirtyilin parin askeleen päähän, neljänneskierroksia vastapäivään tai myötäpäivään ja sitten pienellä matkalla luoksetulon tapaan. Näissä ei kaikki versiot olleet hyviä, mutta varmaan 80% oli suoria ja lähellä.

Seuraaminen oli ihan superia, tarkoitus oli kyllä tehdä liikkeestä maahanmenoja mutta kun se seuraaminen oli niin hyvää niin pakkohan siitä oli palkata. Tein muutenkin niin, että tehtiin "yksityiskohtia" naksulla mutta sitten kun toistojakso loppui niin sitten riehuttiin lelun kanssa. Ja Neppuhan leikki, ihan niin kuin silloin joskus alussa kun se rikkoi multa paidan vetoleikissä! Niin niistä liikkeestä maahanmenoista; ei ihan huippuja eli olivat välillä hitaita mutta homma parani harjoituksen edetessä. Mutta se mikä teki Neppusen treenistä hienoa oli se että koiruudessa oli loistofiilis, se tsemppasi, keskittyi, oli innokas ja iloinen. Kunpa tuo joskus olisi kylillä yhtä vauhdikas, edes jossain tilanteessa!

Pirre joutui olemaan illan vimonen treenaaja. Pikkasen sillä meinasi kiehua hellalle... Äänimerkkiä piisasi kun mentiin portaat alas! Pirren kanssa aloin heti tehdä remminirrotusrutiinia. Teinköhän 4-5 kertaa, toimi kuin junan vessa ja tuo muuten rauhoittuikin ihan älyttömästi tuon säätämisen aikana. Tein harjoitusta siis niin, että ensin remmissä sivullle, siinä muutama sekunti puujumalapatsastelua, sitten remmi irti ja taas muutama sekunti puujumalapatsastelua. Sitten joko vapautus tai käsky maahan. Meni hienosti.

Sitten taidettiin tehdä seuraamista ja liikkeestä maahanmenoa siinä seuraamisen lomassa. Pirre seurasi aikasta hyvin, pysähdykset onnistui ja liikkeestä maahanmenotkin onnistui. Kerran tein tuon maahanmenon miniliikkeenä, siitä riemukas palkkaus kun meni ihan putkeen. Yksi paikallaolo, meni tosi hyvin, Pirre oli tosi rauhallinen ja keskittyneen oloinen, ei juuri nuuhkinut tai käännellyt päätä. Lopuksi otin liikkeestä seisomista pari kertaa, se ei mennyt ihan niin hyvin mutta parani parilla toistolla.

Niin ja joo, tehtiin Pirren kanssa corgistinurkan neuvoista johdettua sovellutusta eli niitä maahanmenoja tuli pyydettyä muutenkin kuin liikkeenä. Esim. pikku tauko treenaamisessa ja Pirre hötkyili omiaan niin pyysin sen maahan. Niin ja olen aloittanut taas uudestaan sen että Pirren pitää maata ennen kuin se saa ruokaa. Mut Pirre oli kans aikasta hyvä niin lopetin treenailut aika lyhyeen. Jos olisin jaksanut hakea kellarin avaimet ylhäältä niin olisin ottanut hyppyä, siinä riittää sarkaa!