TUUKKin kentällä Tiinan ja Sarin kanssa, tulipa paikalle Heidikin.

Ekaksi Nessun kanssa. Se oli tooodella haluton. Muutama perusasento, meni ok vaikka ei ihan niin täydellistä kuin eilen kotona. Vähän seuraamista ja pysähdyksiä, perusasennot ei olleet kovin kaksisia. Luoksetuloissa Nessu oli tosi outo, tuli hitaasti, jopa ravaten, saattoi alkaa haistella kesken kaiken. Noh, teki tuo tarpeensakin jossain välissä treeniä joten kai sillä sitten oli hätä? Vaikka ei tuosta helpotuksesta meno yhtään parantunut kuitenkaan. Paikallaolokin otettiin, Telkkä oli mukana rivissä ja hienosti Nessu ja Madde pysyivät paikoillaan vaikka Telkkä lähti ja Sari kävi palauttamassa ja palkkaamassa välillä. Hyppyäkin otin, Nessukaan ei lähde ekalla hyppäämään. Perse! Sain pari iloista loikkaa kun en ottanut alkuperusasentoa, lopetin sitten siihen. Pistin Nebun autoon aika lyhyen treenailun jälkeen, mitä sitä väkisin.

Seuraavaksi Tärppä sai tulla treenieläimeksi. Leikin vähän vetoleikkiä, en viitsi ihan hulluna revittää tai paljoa ottaa kun toisella on hampaidenvaihto juuri menossa. Namin kanssa sitten "luoksetuloja" eli pyysin tulemaan kun alkoi haahuilla ja pällistellä muita, Tärppä oli siis remmissä. Sitten vielä muutama perusasennon esittely namihoukutuksella, meni kivasti.

Pirre sai olla sitten viimeinen koe-eläin. Paikallaolorutiineja eli remminirrotusta oli ohjelmassa. Ei mennyt nyt kertaakaan makaamaan kun irrotin remmiä, mistäköhän se lauantainen oikein tuli? Olinko niin jännittynyt ja sitä kautta uhkaava koiralle? Noh, nyt treeniolosuhteissa Pirre ei mennyt ekalla maahan niin millään. Pari sivulla maahanmenoa naksulla niin sitten alkoi taas toimia. Luoksetulo oli hyvä, samoin ruutuleikki. Paikallaoloa tuli otettua parikin kertaa, en nyt oikein muista millaisin rutiinein mutta kerran niin että rivissä oli Telkkä, Pirre ja Roope. Palkkasin Roopea Heidin antamalla lihapullalla, Pirre kesti hyvin. Palkkasin sitten Pirreäkin ja muutenkin kuljeksin aika paljon paikallaolon aikana. Pirre nousi jossain vaiheessa nenänsä mukana istumaan, meinasi kai että lihapullanpala olisi tippunut alle ja sitä piti maasta etsiä.

Pirren hyppy ei ollut oikein mistään kotoisin, täytyy jatkaa Pian neuvomalla niksillä. Seuraaminen oli kohtuu hyvää, samoin perusasennot (noh, ehkä ne oli yhtä hyviä kuin Nessulla mutta kun Nessulta odotan tässä suhteessa jostain syystä parempaa). Liikkeestä seisomiset meni ihan reisille, piti tehdä käsipysäytyksiä. Enkö minä vain keskittynyt tarpeeksi vai miksi homma mättää? Liikkeestä maahanmenot oli yhtä lukuunottamatta ok, en ottanut kokonaisena liikkeenä kuin kerran vaan palkkasin maahanmenosta.

Sitten lähdinkin Sarin perässä Ojankoon. Sarilla oli siellä agitreenit Pipsan kanssa ja kun kerran aikaa oli niin vein Nessun sinne harjoituskappaleeksi. Sari ja Pipsa tekivät ratatreeniä, melkein 30 esteen rata. Nessu pudotti aluksi kaikki rimat, mutta alkoi vissiin viidennen hypyn kohdalla oikeasti yrittää yli. Muutakin kämmellystä radalla oli, mutta Nessuksi oikein sujuvaa etenemistä rauhallisessa laukassa ja ottaen huomioon viime aikaisen harjoittelun määrän niin täytyy olla tyytyväinen. Pelkäsin aluksi, että se tokotreenin aikainen haluttomuus olisi nytkin riesana, mutta kun otin sen kentän laidalle katsomaan treenausta niin kyllä tuo tokeni.