Jonkun hihhuliyhteisön parkkiksella, paikallaoloteemalla, paikalla 1 "uusi tyttö" ;) Jesse-äksänsä kanssa, Heidi ja Tiina.

Joops, tehtiin vissiinkin kolmet paikallaolot käskytyksillä, minä käskytin kerran joten Pirre ja Nessu sai kumpikin yhden paikallaolon. Molemmilla meni hyvin mun mielestä, Pirrelle olin oikein piilossakin.

Nessun kanssa sain noutoharjoittelun solmuun kun yritin saada sen pitämään kapulaa kun se istuu sivulla. Pari kertaa naksautin vähän väärään aikaan eli palkkaus tuli enempi tiputtamisesta kuin pitämisestä. Jätin sitten naksun pois ja kun kehuin äänellä niin Nessu pudotti koska kehuin. Yhtään ei antanut kädellä auttaa... Pitää treenata enempi kotona ja rauhallisemmassa tilanteessa. Nessun kanssa en oikein muista mitä harjoituksia tein... Luoksetulon ainakin, se meni kivasti. Pari remminirrotusrutiinia. Vähän seuraamista. Jättöliikkeistä ei mitään havaintoa. Hyppyä muutama kerta, meni paremmin kun jätin alkuperusasennon pois vaan käskytin "lennosta" hyppyyn.

Pirre teki siis yhden paikallaolon, piilossa ja reilulla kahdella minuutilla. Meni hienosti! Remminirrotusrutiinia muutama kerta Pirrenkin kanssa. Seuraamista remmissä ja ilman pysähdyksillä, palkkasin siis lähinnä pysähdyksistä. Tässä tarttee pitää varansa että muistaa myös palkata siitä seuraamisesta ja varsinkin siitä hyvästä seuraamisesta! Sekään kun ei ole meidän bravuuri... Myös Pirren kanssa hyppyä, Pirrelle vain 2 lautaa. Tein Pian vinkin mukaista "nami nokkaan" -systeemiä, se kyllä toimii meillä. Kääntymisen nopeutumisen lisäksi tuntuu se loppuseisomisen paikka parantuvan kuin itsestään. Pirre ei jää niin sivuun ja toisaalta huomasin semmoisenkin jutun että yleensä lähetän Pirren hyppyyn tosi sivusta (että se päätyisi sinne esteen taakse eikä siitä ohi) niin nyt olenkin lähettänyt sitä keskeltä. Hyvähyvä! Joku kerta täytyy sitten treenata liikkeen loppuosaa eli sitä seisomista paikoillaan... Pirren kanssa tein pari liikkeestä maahanmenoa, oli tosi hyvä. Seisominen ei sitten ollutkaan niin hyvää...

Tärpänkin otin autosta, mutta se oli riekkunut kotona 2 h ennen kuin lähdettiin joten nyt sitä ei kiinnostanut leikkiä mun kanssa vaan enempi tutkia paikkoja / muita koiria. Pitää ottaa se jatkossa ulos autosta vain jos se on hyvin levännyt ja siis intoutuu helpommin tai sitten pitää olla aikaa pällistellä vain se kanssa. Noh, lopuksi vein Tärpän pienelle kävelylle treenipaikan ympäristössä, ilman Pirreä ja Nessua.