Ensin Pirre. Paikallaoloa, ei mennyt ekalla maahan. Pysyi ok maassa. Seurauttelin itsekseni, yritin kontrolloida kävelyäni. Tein liikkeestä maahanmenoa ja seisomista, meni ok paitsi että ekan seisomisen makasi. Olin alunperin ajatellut työstää sitä seisomista tai lähinnä sitä steppaamista enkä liikkeenä. Jotenkin se sit kuitenkin jäi aika minimaaliseksi.

Sitten pyysin Tiinaa huutelemaan seuraamista. Kävelin rauhallisesti, Tiinakin tykkäsi että seuraaminen paranee tuolla tavalla. Mutta se hidas kävely on niin hidasta ja varsinkin oikealle kääntyessä melkein pysähdyn. Eli että liiallisuuksiinkaan ei saa mennä. Tiina käskytti myös liikkeestä maahanmenon, luoksetulon ja liikkeestä seisomisen. Ei mennyt ekalla maahan, luoksetulossa ei istunut sivulle ja seisomisessa lähti pysähtymisen ja steppaamisen jälkeen eteenpäin. Eli ihan päin honkia siis. Hitsinpitsit! Tiina sanoi, että näissä jättöliikkeissä aloin kävellä ripeämmin ja seuraaminen huononi. Voisiko tuo hidas kävely nyt olla avain näihin jättöliikeongelmiinkin? Eli että hitaassa liikkumisessa Pirre oikeasti seuraa ja näin ollen on kuulolla, kuuntelee ja pystyy toteuttamaan sen jättökäskyn? Ja minä puolestani annan sen käskyn rauhallisemmin/selkeämmin?

Lopuksi taisin tehdä hyppäämistä. Pirre lähti hyvin hyppäämään ekalla käskyllä. Seisomisessa steppasi aika pahasti, etupää liikkui sivusuunnassa. Lopetin pottipalkkaan hyppyliikkeestä ilman vikaa perusasentoa.

Sitten autosta pääsi Tärppä. Tärppä oli magee! Tällä kertaa se tykkäsi leikkiä mun kanssa, revittiin lelua jo ihan oikeasti. Pari kertaa otin "pose" -käskyn ja kyllähän tuo teki! Huisin kivaa! Sari ja Hansu katsoivat Tärpän hampaat, ei se mitään malttanut antaa katsoa mutta se ei tosiaan peruuttele tai luimistele, yrittää pusuttamaan vaan. Sitten taas leikittiin ja takaisin autoon.

Nessun kanssa heti autosta tultua paikallaolo, matka ei ollut ihan täysimittainen. Ei olis millään malttanut olla sivulla, ei mennyt ekalla käskyllä maahan, pysyi kyllä 2½ min. suht hyvin, haisteli ilmaa, vähän vaihtoi lonkan asentoa ja kun haisteli maata niin rykäsin. Nessu ennakoi perusasennon. Eli ei niin hyvä suoritus kuin odotin, luulen vähän että sen kanssa olisi pitänyt ottaa ennen varsinaista liikettä namilla yksi maahanmeno tms. tai ylipäätään antaa sen edes puoli minuuttia oleutua. Tuon ryhmäliikkeen jälkeen otin sitten maahan käskyn kertaalleen uusiksi, meni ekalla ja sitten palkkasin suoraan maahan. Noita maahanpalkkaamisia pitänee tehdä taas vähän useammin. Sitten leikittiin lelulla ja Nessukin leikki suorastaan poikkeuksellisen innokkaasti! Kyllä se tuommoista on kotona esittänyt mutta ei vieraassa paikassa. Seurautin lelulla, tuli tosi nätisti, innokkaana ja aktiivisena. Pysähtymisten perusasennot kyllä puuttui, tätä tarttee nyt hioa. Sitten en muista teinko jotain tässä välissä mutta hyppyä varten hain potin taskuun. Tällä kertaa hyppääminen sujui hyvin! Nessu lähti ensimmäistä pomppua lukuunottamatta ekalla, tein vissiinkin 3-4 toistoa ja pottipalkka ilman seisomisia (vaikka tuo kyllä hyvin ennakoi sitä seisomista).

Vaikka liikkeet ei sujuneet niin kuin oli tarkoitus niin oli kuitenkin oikein kiva treeni. Koirien ja mun fiilikset oli tosi kivat ja erityisesti ilahdutti Nessun ja Tärpän leikki-into ja keskittyminen siitä huolimatta että paikalla oli tuttuja eli siis Sari ja Telkkä. Niitä treffatessa kun yleensä käydään lenkillä tai painitaan.

Niin ja on mun pitänyt kirjoittaa Tärpän maahanmenoharjoituksistakin! Tällä viikolla "päiväruokaliike" vaihtui posettamisesta maahanmenoon. Tärppä tuntui tajuavan harvinaisen hitaasti mistä sitä palkkaa sai ja se tuntui myös luovuttavan vähän turhan helposti. Eli kun namia ei saanut seisomalla eikä kättä nuolemalla niin neiti meinasi kälppiä paikalta. Mutta torstaina sain jo ihan oikeita toistoja maahanmenosta! Eli kyllä tuo pikkuhiljaa alkaa oivaltaa että sitä voidaan harjoitella jotain muutakin kuin seisomista ;).