Tiinan, Heidin ja Jessenomistajan kanssa kimppatreenausta Lahelan Tertun parkkipaikalla.

Ekaksi Nessu, tehtiin heti aluksi paikallaolo. Nessu meni hienosti maahan, pysyi siellä hyvin (laski välillä pään etutassujen väliin ja nosti sen taas, vähän vaihtoi lonkan asentoa). Ainoa virhe oli että Nessu ennakoi istumisen. Mä olin tyytyväinen, kisojen paikallaoloissahan Nessu on pyörinyt aika paljonkin ja TUUKKin treeneissä oli pientä hässäkkää Roope-snautserin kanssa.

Sitten seurattiin (remmissä ja ilman), tämä oli hyvää! Pysähtymisissä on perusasennossa toivomisen varaa, mutta itse seuraaminen oli muuten mun mielestä aktiivista, hyvässä paikassa ja kontaktissa. Tein muutamia liikkeestä maahanmenoja, ei meinannut aluksi mennä, helpotin (eli hidastin oikein kunnolla ennen käskyä) ja sitten alkoi mennä mutta vähän hitaanlaisesti. Luoksetulo otettiin, ei kovin pitkä matka. Muuten ok mutta Nessu juoksi jotenkin banaaninmuotoisen reitin ;). Sitten taisinkin laittaa Nessun autoon.

Tärppä sai harjoitella leikkimistä seurassa äiskän kanssa. Aikasta vaisu esitys... Lisäksi Tärppä sai tehdä poseerausseisomisia ja käydä pöydällä. Tajusin aiemmin päivällä, että Tärppä on ollut viimeksi pöydällä varmaankin kaksi kuukautta sitten...! Mutta pöytä meni hyvin eikä Tärppä ihmetellyt yhtään kun Tiina asetteli takajalkoja. Namille tuo on niin ahne, että parempi kehua äänellä ja rapsutella ettei tartte kiivetä syliin.

Sitten Pirre. Aluksi pieni paikallaolo yksin, en kyllä muista miksi. Jotain muuta puuhasin niin etten voinut ottaa koiraa mukaan. Seuraamisissa aikamoista edistämistä, mutta iloista menoa, hyviä pysähdyksiä (paitsi täyskäännöksestä). Liikkeestä maahanmeno meni ok ja liikkeestä seisominen olikin maahanmeno. Hyppyä tehtiin myös: Pirre lähti ekalla käskyllä hyppyyn (en pyytänyt aloitusperusasentoa), naksautin hypystä, tuli varmaan 7-8 toistoa joista viimeinen kokonaisena liikkeenä (steppasi). Kivakiva! Lopuksi potti luoksetulosta.

Nessu vielä hetkeksi kehiin, mutta en muista mitä tehtiin... Hyppyä ainakin ja se meni ihan käteen. Ei meinannut lähteä hyppyyn niin millään, vasta ties monennellako käskyllä ja käsiavulla. Lopetin siihen, että laitoin potin esteen taakse ja käskin yli (taas lähti vasta tokalla).

Tuota hyppyä pitää tahkota vielä ja paljon. Mun pitää ottaa joku roti siihen että mä vain käsken ja käsken ja annan käsiapuja ja silti mitään ei tapahdu. Esim. Nessun kanssa hypyssä jollain tapaa varmistaa että lähtee todennäköisesti ekalla ja jos ei lähde niin sitten vaikka pieni kierros pois esteeltä ja sitten kokonaan alusta uudelleen.