En millään jaksanut lähteä Tärpän kanssa kennelpiirin pentukurssille. Rötvättiin kotona.

Himapikatreeninä isoilla koirilla oli hyppy, Pirrellä lisäksi seisominen ja Nessulla seuraamisen pysähdykset. Minkään suhteen ei tullut edistystä... Pirren hyppy oli kivalla mallilla, steppaa joo mutta hyppää nyt taas ekalla ja jää keskelle esteen taakse. Otin pari kertaa Pirren seisomaan ihan muuten vain, tein käsillä pysäyttävän eleen. Kyllä se hyvin seisoi kun liikuin sen ympärillä. Kerran korjasi vähän toisen etutassun asentoa. Liikkeestä seisomiseen kokeilin kans pientä käsiapua eli kun annoin käskyn niin suoristin vasemman käden sormia. Toimi hyvin, mutta mahtaako olla järkevää...

Nessu hyppäsi yhtä lukuunottamatta ekalla mutta hakeutui nyt kotioloissakin pari kertaa esteen sivuun. Olin tekevinäni sellaisen havainnon, että kun en palkkaa sitä pelkästä ponnistamisesta/hyppäämisestä niin Nessu menee sivuun. Jatkoin harjoitusta sitten niin että annoin namin kädestä hypyn jälkeen siihen keskelle. Tuntui auttavan, mutta pitää saada tähän vähän toistoja. Olisikohan tämmöinen "kotiläksy" tullut jo aiemminkin TUUKKin tokosta...?

Nessun pysähdykset seuraamisessa oli aika pyllystä kotonakin. Huomasin, että en kunnolla tarkista miten se istuu pysähdyksissä vaan kiirehdin palkkaamaan. Nytkin vaikka olin ko. asiaa työstäväni huomasin palkkaavani siitä että Nessu on niukin naukin kyykyssä. Tai että sen takapää on ihan missä sattuu. Taitaa olla peiliharjoittelun aika! Kun ei tuota voi oikein alkaa kunnolla kurkkimaankaan koska siinä käy äkkiä niin että se on se kurkistus/kumartuminen se paine millä Nessu oikeasti istuu. Tein Nessun kanssa pikkuversiot liikkeestä maahanmenosta, luoksetulosta ja seisomisesta, oli hienot!

Lintsaamisesta oli huono omatunto joten otin Tärpänkin "treenaamaan". Ipana kuulkaas taitaa osata jo kaksi käskyä! "Pose" ja "maa" sanoilla tuli peräkkäinkin oikeat toiminnat ja tuon maahanmenokin onnistuu vaikka minä seison. Käsi pitää vain laittaa nyrkkiin ja vähän eteen niin kyllä tuo maanmainio Ibanez osaa!