Kennelpiirin pentukurssi loppui tiistaina. Ihan hyvä, mä en oikein lämmennyt tuolle kurssille vaikka Tärpälle tietysti teki hyvää päästä vähän kylille ja isoon ryhmään vieraiden koirien pariin. Tällä kertaa ohjelmassa oli semmoista että koira kulkee sivulla, ohjaajat kohtaa ja kättelee ja koirat laitetaan istumaan. Tärppä meni ihan superisti... Se ei osaa istua eikä seurata, mutta namilla se teki molemmat ja jopa pysyi istumassa melkein koko kättelyn ajan. Loistava ipana!

Sitten tehtiin "paikallaoloa". Kouluttaja tuli siihen sitten selittämään että jätät sen nyt vaan siihen ja nouset seisomaan ja peruutat ja annat vain uuden maahan käskyn jos se nousee. Yritin saada väliin jonkun sanan siitä että vasta ollaan kotona päästy siihen että mä seison kun annan käskyn ja silloinkin pitää olla käsiapua joten en aio tässä vaiheessa rankassa häiriössä jättää koiraa yhtään. Ei auttanut ämpyily vaan piti nousta ja saada se koirakin nousemaan... Lopuksi tehtiin hyppyä, ei mitään ongelmaa kun yhdessä käveltiin esteen yli. Lopputunnista Tärppä oli jotenkin oudon oloinen. Kyllä siihen kontaktin sai mutta sillä oli kova kiire pois ja se perusvire oli jotenkin semmoinen että lähdetään täältä nyt vain nopsasti pois. Ei se toisaalta näyttänyt pelokkaaltakaan mutta jotain huolestumista oli ilmassa. En tiedä miksi.

Ymmärrän tuon piirin kurssin ajatuksen ja tarkoituksen mutta joku siinä mättää pahasti. Ongelma ei ole se että siellä on kamala ryysis vaan ennemminkin siinä mitä ja miten siellä opetetaan. Neljän kerran kurssi pennuille joka mahdollisesti on monille se ainoa kurssi ja ei sanaakaan oppimisen periaatteista mutta sitten toisaalta esitellään joku hyppy jolla ei ole mitään merkitystä koiran arkielämän tai sen kouluttamisen opettamisen kannalta. Tuolla pitäisi panostaa koiran kouluttamisen opettamiseen ja harjoitella niitä arkijuttuja kuten remmissä kulkemista, ohittamista, luoksetuloa. Ohittamista ja luoksetuloa olikin, mutta varsinkin luoksetulossa tehtiin suht vaikeita harjoituksia mutta ei kerrottu niitä helppoja harjoituksia tai miten sitä voisi kotona ihan joka päivä arjen puuhissa vahvistaa tai milloin sitä koiraa ei kannata kutsua jne. Noh, ei paranis kyllä moittia kun parhaansa tekevät ja saa olla tyytyväinen että piirillä ylipäätään on koulutusta!

Mutta Nessun perusasentoihin. Eteiseen peiliin eteen, nameja ja naksu mukaan. Tein tiistaina ehkä 25-30 toistoa ja Nessu teki hienoa työtä. Vain muutama oli sellainen josta jätin palkkaamatta ja otin uusiksi. Toi peilin edessä naksulla toimii tässä perusasentohommassa hyvin. Ei tarvitse millään muotoa vartalo-ohjata koiraa, ei tarkistaessaan tuliko se oikein tai palkatessaan, voi seisoa puujumalana.

Keskiviikkona tein samaa, tällä kertaa 15-20 toistoa. Oli vain yksi epäkelpo joka otettiin uusiksi. Yritin sitten seurauttaa Nessua eteisessä. Pysähdyksissä Nessu meni vinoon, joskin noiden perusasentoharjoitusten seurauksena se oli lähempänä ja etuosa oli suht suorassa mun varpaiden tasalla. Mut peilistä näin, että Nessu seurasi just sen verran vinossa että se pylly jäi matkasta pysähdyksissä. Vinous ei liikkeessä ole mun silmään kovin pahan näköistä mutta pysähdykset kyllä paljastaa julmasti. Miten seuraamisasentoa suoristetaan? Seinänvierusharjoituksia? Niistä oli kyllä puhetta jo Tiinan ja Hansun kanssa maanantaina.

Huvikseni otin myös liikkeestä maahanmenon siinä postimerkkieteisessä. Seisomaanhan tuo jäi.