Pitkästä aikaa! Oli mukava mennä Tärpän kanssa pentukurssille, harmi että oli vika kerta. Vähän vaivasi, että ei olla kovin taitavia. Siis että Tärppää 7 kk ei olla ikinä opetettu istumaan (miksi sitä nyt tarttis...) ja kotona niin mallikkaasti sujuva maahanmeno on aikasta takkuista vieraassa paikassa.

Päivän harjoitteet saatiin kuitenkin sujumaan ihan ok. Mitään primusainesta ei tosiaan olla mutta tällä kertaa Tärpällä ei ollut niin kova kakkahätä kuin edellisellä kerralla ja treeninamiksi pakon sanelemana otettu makkara toimi hyvin. Toi makkara on kyllä tosi vastenmielistä käsitellä... Kädet on siitä rasvasta ja kuolasta kahden namin jälkeen niin liukkaat, että niissä ei pysy edes hanska. Lisäksi mun atooppinen iho alkaa syyhytä.

Erityisesti ilahduin siitä, että sain Tärpän keskittymään edes vähän ja viimeaikoina ohjelmaan otetut perusasennot onnistui niin kuin ne onnistuu kotonakin. Isolla namikäsiavulla toki mutta Tärppä ei kauheasti vetkutellut tai arponut mitä ollaan tekemässä. Hyppääminenkin sujui ihan ok joskin aloin epäillä Tärppä ihan oikeasti on uros... Ei kait nartut ole niin tyhmiä että jos nami löytyy ämpärin päältä niin sitä namia etsitään toistoilla ämpärin juurelta?

Ohjelmassa oli myös pujottelua kontaktissa ja toisten koirakoiden tervehtimistä. Mä olin itse tässä harjoituksessa niiiiiiiin turo kuin vain voi olla. Koko ajan sain remmin miten sattuu ja yleensä Tärpän naaman päälle, hukkasin koiran taakseni ja ties mitä. Noh, Tärppä oli kyl sit puolestaan sikahyvä!

Maa, meri, ilma -leikki oli hauska ja oikein tositosi hyödyllinen kaiken sen koira edessä/sivulla paikoillaan tahkoamisen ohella. Koirat oli ihan pihalla ja niin oli ohjaajatkin mutta tuota täytyy tehdä joskus itsekseenkin että saa vähän säpinää ja vaihtelua  harjoitteluun.