Yhtään ei olisi huvittanut mennä. Olin ihan väsynyt ja kotonakin oli hoitokoiran lähdön jälkeen mukavan rauhallista. Noh, menin kuitenkin kun edelliskerta jäi tokoleirin takia väliin. Otin mukaan vain Nessun kun en olis jaksanut skarpata kahta tuntia ja Nessu tuntui olevan parhaiten hereillä :).

Aluksi paikallaoloharjoitukset. Lyhyet ajat, lyhyet matkat. Nessu muuten ok eli makasi rauhallisesti ja piti kontaktia muhun mutta joko meni vasta tokalla maahan tai nousi etukäteen. Sitten tehtiin seuraamisharjoitusta isolla neliöllä ja meitä oli 5 tai 6 siinä samaan aikaan. Tarkoitus oli seurata kahden kulman yli ja sitten ulos neliöltä ja reipas palkkaus. Alku vähän kangerteli mutta sitten löysin sopivan rytmin Nessun kanssa. Sen kanssa pitää kyllä olla reipas meininki! Helinä huomautti asiasta eli että tuijotin taas Nessua koko ajan ja suorastaan kumarruin sitä kohti. Tuli myös ihan järkevän kuuloinen tulkintakin siitä että miksi näin; nyt kun rytmi alkaa olla tulollaan niin sitten tulee vanhat virheet takaisin ;).

Sitten tehtiin ohituspujottelua. Tällä kertaa paikalla oli ihan kasapäin koiria, 10 tai 11. Joukossa pari kaikki stereotypiat täyttävää dobberimimmiä typistettyine (toisella jopa korvat!!!) koirineen joten häiriötä piisasi... Kun kukin vuorollaan pujotteli niin muilla oli tehtävänä pitää oma turre kontaktissa esim. istu-maahan jutuilla. Mä tein Nessun kanssa perusasentoja ja sivulla maahanmenoa + takaisin istumaan nousemista. Homma huononi koko ajan mitä enemmän tehtiin...

Tärppä sai kotona aloittaa perusasennon opettelun. Tehtiin 15-20 toistoa namihoukutuksella. Muuten meni ok mutta lattia oli vähän liukas ja kun on tehty joskus luopumista niin tuon namihoukuttelun sisäistämiseen meni hetki.