Tosi niukasti olen ehtinyt treenailla viime päivinä, suorastaan harmittaa!

Sunnuntaina olin sekä Pirren että Nessun kanssa TUUKKin tokossa. Ohjelmassa oli seuraamista vapaasti mutta niin että 5 askeleen välein pitää tapahtua jotain. Pirrelle tuli ohje että ei saa palkata namilla eikä lelulla koko harjoitteen aikana! Tätä lajia kesti melkein puoli tuntia...Pirre alkoi selkeästi latistua kun "oikeaa" palkkaa ei tullutkaan. Palkkasin lopuksi tyyliin  yhdellä namilla. Sitten oli samaa kuin edelliselläkin kerralla eli kaikki riviin ja kukin vuorollaan pujottelee ja muut pitää koiransa sillä välin kontaktissa istu-maahan-seiso -tyyppisillä tehtävillä. Meni ihan ok, tässä kyllä annoin Pirrelle palkkaa vähän tiuhemmin. Pyysin Pirreltä pieniä paikallaoloja seisten, meni yllättävän hienosti!

Nessun kanssa oli sama ohjelma, muttei ihan niin topakkaa palkkauskieltoa. Nessun kanssa ei mennyt mitenkään erityisen hyvin, mutta nyt noissa seuraamisissa alkoi löytyä meille sopiva yhteinen rytmi. Se on paaaaljon tsäpäkämpi ja energisempi kuin Pirren kanssa! Päivän yllätys oli se kun kokeilin palkata Pirrenkin lelulla ja Pirre jopa leikki vähän. Se muuten vetää lelua aikasta lujaa...!

Tärpän kanssa ollaan tehty muutaman kerran perusasentoharjoitteita. Yleensä 15-30 namin toistolla, naksun kera. Tokalla kerralla pystyin jo jättämään jalka-avun pois! Ihmeipana! Olen tehnyt tuota sisällä ja pihalla, pikkuhiljaa alan lisätä käskysanaa.Yritän myös välttää opettamista Tärpälle sitä hyppyä minkä olen Pirrelle ja Nessulle saanut aikaiseksi...

Eilen tein kotitreeniä eteisessä peilin edessä. Keskittyminen vähän häiriintyi puhelimen ja Nessun takia kun Nessu osaa siirtää kompostiverkkoa ja tuli namiapajille omatoimisesti. Nessun kanssa tein perusasentoja, tuntui että vielä ei voi alkaa keskittyä siihen mun katsomiseen vaan pitää vielä työstää sitä oikeaa paikkaa, aika paljonkin. Tärppä sai jatkaa kans perusasentotreeniä, niitä tuli tehtyä 20-30. Sitten kokeilin vanhempaa juttua eli maahanmenoa. Ei oikein meinannut ekalla mennä alas kun seisoin, kättä pidin kyllä vielä vihjeenä. Sitten kun meni niin pysyi aika kivasti eli pystyin peruuttamaan askeleen ja jopa kääntymään melkein selin. Tässä asiassa taitaa auttaa tuo ruokailurutiini eli murkinaa ei tule ennen kuin ovat maassa ja katsovat mua ;).

Pirre sai tehdä taas niitä liikkeestä maahanmenoja. Tarkoituksena siis antaa käsky katsomatta koiraan ja saada se myös menemään maahan ilman mun kääntymistä... 30 kpl oli tavoite ja se taisi jotenkin jopa täyttyäkin. Eteinen on tähän turhan ahdas (tartten peilin pihalle!?!?!?) mutta yritin tehdä normaalikävelyssä ja en aina samassa kohtaa. Yhtä kertaa lukuunottamatta Pirre meni maahan, mutta jostain syystä sen maahanmenot hidastui vähän. Jäiköhän se odottamaan namia? Otin väliin (toistolla 26 tjtn) liikkeestä seisomisen kontrollin vuoksi ja kyllä seisoi. Jossain välissä sain puhelun että olis varapaikka tarjolla kokeeseen sunnuntaina Riihimäellä. Tyhmä kun olen otin sen vastaan... Mä olin jo ehtinyt tykästyä ajatukseen että kisataan vasta marras-joulukuussa ja siihen mennessä oikeasti treenataan ja saadaan meidät ennemmin 170-180 pisteen kun 155 pisteen kuosiin.

Kun 30 toistoa oli tehty niin otin liikkeestä maahanmenon kerran kokonaisena liikkeenä. Kokeilin myös luoksetuloa kun se tökki viime kokeessa ja ei se hyvin mennyt nytkään. Puhelin soi taas ja se tökki harjoitusta mutta kun Pirre tuli luokse hitaasti (okei, ei eteisessä voi kaahatakaan) ja jäi sivuun seisomaan en palkannut vaan otin uusiksi. Tokalla kerralla ei mennyt juuri paremmin mutta Pirre alkoi mennä aika epävarman oloiseksi (sen puhelun takia pidin sitä pitkään istumassa eikä Pirre sit enää oikein osannut edes lähteä liikkeelle, ihan omaa tyhmyyttä) niin kehuin vähän äänellä. Kolmas kerta meni sit putkeen ja Pirre sai yhden naminpuolikkaan sijaan kaksi kokonaista.