Nessu ja Sari olivat aivan superhienoja Riksun kisoissa! Kaikkien niiden ratapakojen ja pälyilyjen jälkeen Nessun teki varman ja suht hitaan ratavirheettömän radan! JIIHAA! Tuloksella 2,69 pääsi yli 30 koiran luokassa viidenneksi ja sai vielä palkintojakin! Aivan loistavaa! Toinen rata ei sitten mennyt yhtä hyvin, Nessu kielsi A:lla ja sen jälkeen pakka levisi ja kieltoja tuli mm. kepeiltä ja hypyltä eli taas uusi palkintohylly ;). Yliaikaa ei kuitenkaan tullut kaikista kieltelyistä huolimatta kuin n. 6 sekuntia joten ehkä tuon hitauden kanssakin on jotain tehtävissä. Yhtä kaikki, ei ketuttanut enää lainkaan että oli raahautunut aamuseitsemäksi Riihimäelle :).

Ai vitsit että on oikeasti hyvä mieli! Sari on treenannut Nessua jo aikasta pitkään; aloittivat kun Nessu täytti vuoden ja nyt ketale on tukevasti päälle 3 v. Toki on ollut pitkiä taukoja pentulomailun ym. merkeissä. Kisojakin on kertynyt muutama aikasta onnettomalla menestyksellä mutta nyt on näyttää lupaavalle! Ei se Nessu vielä paljoa kestä, sen huomaa esim. tuosta homman hajoamisesta jos tulee virhe, mutta suunta on oikea kun Sarin kanssa pääsevät sentään tekemään rataa!

Tokottelut on syystä tai toisesta naftaliinissa. On niin kiire koko ajan että en oikein osaa keskittyä. Olen kyllä ainakin kerran ajatellut treeniohjelman tekemistä, etenkin kun olen Tärpän kanssa juuttunut ihan alkutekijöihin. Miltä kuulostaisi päivittäin 20 toistoa perusasentoa, 20 toistoa maahanmenoa ja paikallaolon alkeet?

Tokottelun sijaan käytin Tärpän harjoittelemassa näytelmiä mätsärissä, pakko nähdä ennen messaria mitä tapahtuu kun Äpylistix joutuu ahtauteen, meluun ja siihen kammottuun näyttelypantaan ;). Pentuja oli 70 joten numerolla 58 sai odotella aika tovin... Tärppä oli aluksi peloissaan, häntä koipien välissä ja haukkui jonkun verran. Mutta tuo ipana on sitten ihana; vaikka jännitti niin se oli kuulolla ja siihen sai kontaktin. Ja kun se totesi ettei sitä syödäkään niin meillä ei ollut mitään ongelmaa missään. Parin tunnin odottelun jälkeen Tärppä olikin sopivasti väsynyt että se jaksoi keskittyä kehässä. Äpylistix esiintyi aivan superisti! Vähänkö tuli hyvä mieli! Sitä en tiedä sainko sitä seisotetuksi lainkaan oikeassa asennossa mutta tuo seisoi ja ennen kaikkea liikkui :). Ei kulkenut nenä maassa eikä häröillyt eikä jumitellut inhaa näyttelypantaa. Ihanaa! Sininen nauha tuli, siitä viis. Sinisten "finaalissa" Tärppä esiintyi oikeastaan vielä paremmin ja kävikin sitten niin hassusti, että Tärppä olikin kolmas! Uskomatonta!

Neulomisesta; joululahjoja on iso nippu valmiina :), peräti 6 kpl. Puikoilla on nyt mutsin kimurantti (joka ei sit ollutkaan yhtään kimurantti kun luki ohjetta puikot kädessä) neulos alpakka- ja mohairlangoista, vähänkö ne langat tuntuu hyvälle!

1007777.jpg

Tärpällä on Pirren häntä.