...alkaisi treenatakin. Alkoi jo ihan pelottaa kun Tärppä täyttää kohta vuoden ja reppana ihan pihalla. Noh, tuskin se sitä itseään häiritsee. Ja jos mielii TK1:stä kummallekaan vanhemmista koiristaka niin kai sitä pitäisi treenata että pääsisi edes takaisin sille tasolle millä ne oli viime kesänä... Minusta nyt sitten puhumattakaan.

Mutta kahteen otteeseen ollaan otettu kotona pikaista naksutreeniä, Tärppä pääosassa. Muistiinpanot sanoo että Tärppä on tehnyt 30 perusasentoa (käsiavulla), 10 istumista, 10 maahanmenoa ja taas 10 perusasentoa. Pirre puolestaan teki 20 perusasentoa ja Nessu 15 jotain minkä merkintää en enää ymmärrä (jepulis, luulin tuon lyhenteen olevan päivänselvä) ja jota en enää muista. Kiesus mun kanssa... Toiseen otteeseen Tärppä teki 45 perusasentoa, nyt yritin vähän hillitä sitä käsiapua vaikka se onkin selvä edelleen. Pirre ja Nessu sai tehdä ihan vain pari liikettä että sain syyn antaa niillekin namia.

Eilinen lenkkitreeni olikin sitten ehkä jopa mielenkiintoinen! Tarkoitus oli "fiilistellä" Nessun ja Tärpän kanssa lenkin jälkeen tuossa ihan vieressä olevalla kentällä. Tärppä kiinni puuhun, Nessu vapaaksi ja vetolelu käteen. Jösses...Nessu on ihan mahdoton hullu ja raivokas kun sille päälle sattuu! Se kävi leluun kiinni ihan apinan raivolla! Pikainen paikallaolo, nousi ylös kun tulin sen viereen. Pistin takas maahan, pyysin istumaan ja vapautin. Sit leikittiin ja hitto ihme että mun vaatteet säilyi ehjänä! Sitten mä seurautin Nessua vähän, liikkeestä pysähtymiset tuli vanhaan malliin ihan liian taakse ja oli se muutenkin kovin epätarkkaa mutta fiilis oli just oikea. Sitten taas leikittiin, irrotettiin lelusta ja pyysin Nessun taas sivulle. Se eläin tuli juu vinoon sivulle mutta roikkui hampailla mun hihassa ja  yritti ravistella! Missä tämä kaikki raivo on silloin kun ollaan poissa kotoa?!?!?! Noh, sitten jostain kai kuului joku ääni ja Nessun vimma laski ihan yhtä nopeasti kuin oli noussutkin... Sain sen hetkeksi takaisin hillumismielelle ja lopetin siihen.

Tärppä oli toki haukkunut puussa koko ajan... Se ei ollut ihan yhtä raivona kiinni lelussa kuin Nessu mutta se ei taida vielä osata arvostaa mun kanssa leikkimistä. Pyysin muutaman maahanmenon (peffa jäi turhan ylös) mutta me vain leikittiin ja tehtiin pari lähelle tulemista (se arkiversio, "tule").

Oikein kiva treeni, nämä pitää ottaa tavaksi!

1212682.jpg

Tässä Tärpän kasvattaja Jossu näyttää mistä on pienten kookikoirasten liikkeet tehty :P. Miten niin mä olen just lukemassa "An eye for a dog" -kirjaa...?