Voi villu ettenkö sanois.

Uudenvuodenpäivän kunniaksi läksin Nessun ja Tärpän kanssa Aptuskylpylän hallille Hyvinkäälle agiepistelemään. Sari toki kartturina. Odoteltiin kisaavien minien starttivuoroa tunti jos toinenkin. Kuunneltiin pressuhallin katolta tippuvia lumia (mitä lumia?!?) ja Nessu niitä meinasi vähän oudoksua vaikka ääni oli ihan vaimea. Tärppä oli vain kiinnostunut että mitä siellä seinän toisella puolella tapahtuu.

No mutta asiaan. Nessu lähti radalle suht normaalein fiiliksin, ehkä se vähän tuumasi että voisi olla jossain muuallakin. A oli tokana esteenä ja sitä se ei voinut millään mennä, kyllä se taisi pari kertaa laittaa sille etutassut mutta kiipeämään ei lähtenyt. Ennen Nessun vuoroa sanoin Sarille, että tämänkertainen tuomari ei vaikuta koiria jahtaavalta mallilta, liikkuu reippaasti eikä tule lähelle että tätä ei ainakaan tarttis pelätä. Noh, ehkä se Nessu sit kuitenkin sai jonkun ratahenkilökammon päälle kun se Rantamäki-Lahtinen sitä silloin itsepäisyyspäivänä Purinalla jaagasi. Tai sitten se tuumasi kuten Sari ehdotti että lähemmäksi kattoa ei voi mennä kun ne lumet sieltä tippuilee. Mahtaako se enää ikinä mennä puomia muualla kuin ulkona...? Tai voihan se taivaskin pudota niskaan.

Radassa oli pari oikein kivaa kohtaa, näin maallikon silmään ainakin takaleikkaus muurilla ja sieltä varmaankin 90-mutka putkelle meni hyvin. Moni hyllyyntyi tuossa kohdassa. Samoin toiselle putkelle Nessu jopa vähän imuuntui ja liikkui ihan peräti laukassa ja irtosi hyvin sitä seuraavalle hypylle joka oli monelle koirakolle ei nyt hyllypaikka mutta semmoinen säätökohta.

Noista hyvistä jutuista huolimatta jäi vähän paskanmaku suuhun kun tuo on niiiiiiin kovin herkkis. Kaikelle. Jos taas pitää paikata yhtä kauan kuin sitä ratapakoilua niin voi elämä. Sarilla tuntuu motivaatio riittävän mutta itsestäni en olis niin varma. Sarin motivaatiolla on tosin enemmän merkitystä :P.

Tärppä sen sijaan oli aivan ihana sika koko reissun :). Se haukkui häntä ihan tötteröllä monellekin koiralle mutta ei sit enää siellä hallissa. Kaikkiin olisi pitänyt päästä tutustumaan ja meinasi tulla tylsää kun vaan patsasteltiin paikoillamme. Olisi pitänyt sittenkin ottaa lelu mukaan ja vähän riehua sen kanssa. Ja olisko Nessukin saanut vähän kipinää jos vaikka oltais Sarin kanssa leikitty just ennen starttia Tärpän kanssa? Tuo toimii kotosalla/Sarilla aika kivasti mutta miten on vieraiden paikkojen kanssa? Himpan verran hirvittää lähteä Kajaanin asti...

1056535.jpg