Kyllä se vaan niin on että tuo ipana täyttää pian vuoden eikä se osaa mitään. Sen lisäksi maailmassa on semmoinen rasittava ilmiö kuin murrosikä joten kyllä se on se toko-/treenimotivaatio kaivettava vaikka kivenkolosta että elo ääreesti hauskan Tärpän kanssa olisi siis sitä hauskaa.

Kotona on saatu aikaiseksi parit treenit. Viime viikon torstaina tehtiin taas kylppäritokoa joka on kyllä vähän huono paikka kun tassut luistaa kaakeleilla. Treenistä tuli tämmöinen: 20 peruasentoa, 20 maahanmenoa, 20 istumista ja 10 perusasentoa. Kaikki käsiavulla. Maahanmenon Tärppä mun mielestä kyllä osaa, mutta ilmeisesti sen käyttö vain ruokaa edeltävänä harjoitteena on tehnyt siitä liian tilannesidonnaisen toiminteen eli Tärppä on vähän pihalla kun sitä pyytää jossain muussa yhteydessä. Lisäksi Tärpän peffa on hassusti ilmassa kun se (=koira) on maassa.

Sunnuntaina piti olla TUUKKin tokotreenit mutta kun pääsin paikan päälle siellä oli lappu että kouluttaja on sairas. Kävin kesän ja syksyn TUUKKin treeneissä Pirren ja Nessun kanssa mutta niiden kanssa pärjään kotosalla ja treenikavereiden avulla (jos nyt ikinä saan aikaiseksi mennä kimppatreeneihin...). Tärppä sen sijaan tarvitsee paljon treeniä ja häiriötä. Noh, koska kouluttajaa avaimineen ei ollut niin koko kenttä oli säkkipimeä. Menin sinne kuitenkin aikomuksena edes vähän leikkiä Tärpän kanssa. Helpommin sanottu kuin tehty kun kenttä oli paikoitellen jokseenkin liukas ja niitä liukkaita kohtia ei voinut vältellä kun oli niin pimeää. Lisäksi agiaitauksessa oli joku koirakko josta lähti ääntä ja jota Tärppä ei siis nähnyt ja välillä piti päksytellä siihen suuntaan. Noh, saatiin kuitenkin vähän hilluttua vetolelun kanssa ja tehtyä muutamia perusasentoja. Lisäksi tein vanhoja kunnon "tule"-kutsuja vaikka Tärppä oli remmissä. Kun lähdettiin kentältä niin saatiin jonkinmoinen ohitusharjoituskin tehtyä, kotona lenkkeillessä niistä ei tule mitään koska a) vastaantulijoita on kerran kuussa, b) mulla ei ole ikinä nameja/lelua mukana, c) kolmen koiran kanssa ei ole oikein vapaita raajoja palkkaamiseen.

Kotipihassa sitten totesin että perskules, mulla on tasku täys makkaraa ja lelukin löytyy, treenataan täällä! Eli tehtiin semmoinen viiden silputun nakin mittainen treeni, joka sisälsi mm. perusasentoja (meni helkutin hyvin!), maahanmenoja (pääsin pari kertaa palkkaamaan siitä hanurin painamisesta ihan maahan asti) ja eteenmenemisiä. Eli leikitin Tärppää vetolelulla usein ja heittelin lelua eteen samalla sanoen eteen ja Tärppähän juoksi :). Joku kerta se lähtee ennen kuin ehdin heilauttaa lelukättä ja päästään sitten itse asiaan. Tärppä ei muuten tuo lelua takaisin vaan yleensä pysähtyy lelun viereen ja odottaa koska hänelle toimitetaan nami tai sitten lähtee lelu suussa rallattelemaan omiaan.... Niin ja tehtiin seuraamiseen alkuja, lähdin makkaralla ohjaten liikkeelle perusasennosta ja jos koira sattui pysymään neljällä tassulla niin heti kehua ja nakkia. Muutoin odotin että laskeutuu neljälle jalalle, en halunnut palkata takajaloilla pomppimisesta. Meni oikein hyvin ne pari kertaa mitä tehtiin, mielestäni sain palkattua sellaista sopivaa fiilistä/sopivassa fiiliksessä (=intoa kuin pienessä kylässä mutta vielä käsissä).  Kerrassaan onnistunut pihatreeni!

1232823.jpg

Tein tuon saman sitten maanantaina uudestaan. Kivaa oli ja leikki maistui! Nyt en ottanut sitä maahanmenemistä kun ei tuntunut "irtoavan" mutta perusasentoja ja lelulla eteenlähettämisiä kylläkin. Ja tein tuon uudestaan sitten tänäänkin, meni mainiosti :). Peruasennoissa käsiapu vähenee koko ajan, Tärpällä on hyvä meininki siihen sivulle tulemiseen. Ainoa mutta on se että kun yritän keskittyä tässä vaiheessa nopeaan palkkaan niin en ehdi kunnolla tarkistaa että se peffa on täysin maassa. Pelkään että opetan tuon kyykkimään. Noh, täytyy ottaa ihan tavallistakin istumisharjoittelua.

Otin tänään Pirren ja Nessunkin nopsasti pihalle tokottamaan, ihan vain siksi ettei Ibanez saa kaikkea huomiota. Pirre oli ääreesti innokas seuraamaan, meni edistämiseksi ja haukkumiseksi. Liikkeestä maahan onnistui ekaa kertaa (istui) lukuunottamatta oikein hyvin.

Nessu oli niiiiiin messissä! Olisi pitänyt ottaa sillekin lelu eikä pelkkiä nameja, siihen tyyliin se taas hyppi hihoihin ja takinhelmaan. Nessu seurasi innolla, teki loistavia liikkeestä maahanmenoja, kivan minipaikallaolon (palkkasin maahan) ja loistavan luoksetulon. Ei pöllömpi ilta siis!

1232856.jpg

Niin ja kuvat ei todellakaan ole ihan tuoreita vaan marraskuulta. Tuota aurinkojutskaa ei ole juuri näkynyt, ollaan oltu kaksi kuukautta ihan tuhnussa ja pilvessä tai sitten sateessa!