Jäi viime sunnuntain TUUKKin treenit väliin kun oltiin kyläilemässä. Kotosalla ollaan otettu kertaalleen ihan sekulia pihalla ja pari kertaa naksuttelua noutokapulan kera.

Sekulit meni ok. Pikkasen hetsasin koiria lelulla ja kyllähän ne kuumeni, etenkin kun oltiin pihalla ja 2 jotka ei just olleet hommissa katselivat portin takaa sitä joka teki. Nessu oli suorastaan raivokas lelun perään ;), seurasi sopivasti ja mikä parasta, liikkeestä pysähtymiset onnistui paremmin kuin on mennyt piiiiitkkäään aikaan. Liikkeestä maahanmenot oli kans komeita, todella nopeat putoamiset. Heitin Nessulle lelua ja sanoin samalla eteen, en edes muista onko sen kanssa koskaan tehty tollasta.

Tärppä sai tehdä perusasentoja ja eteenmenoja. Molemmat meni kivasti mutta ei se ipana kyllä yhtään tajua että sen heitetyn lelun vois ottaa suuhunkin kun sinne asti kerran viitsii sännätä :P.

Pirren kanssa kokeilin miten menee liikkeestä maahanmeno - ja seisominen. Meni maahan. Meni maahan. Ja taas. Ei seisonut melkein millään. Mutta söpö se oli kun oli niin hyvä meininki!

Naksuttelut on menneet silleesti että Pirre avaa suun ihan itse kapulalle kun kapula on sängyllä. Ja on ihan sillä hilkulla että nostaa sitä! Mä sanoisin että pieni voitto. Tärppä tökkii kapulaa oikein innokkaasti nenällä, välillä ei osu keskelle joten ajattelin ottaa vielä muutamia kymmeniä toistoja ihan vain sitä keskelle osumista. Into on kohdillaan koska jos otan kapulan kainaloon siksi aikaa että otan lisää nameja niin Tärppä yrittää kovasti päästä käsiksi siihen :). Nessulla meni kans kivasti. Sehän ottaa kapulan mielellään suuhun ja pitääkin sitä vähän aikaa. Mut tarjoaa sit sitä seisomista... Olen joskus yrittänyt saada sitä siirtymään kapula suussa sivulle tai olemaan sivulla ja siinä pitämään mut ei ole oikein onnistunut. Nyt oltiin makkarissa ja aina kun Nessu kohensi hienoa seisomisposeeraustaan niin se peruutti lähellä olevaan seinään. Ja istui. Aloin poimia tuota istumista, aluksi vahingossa naksutin kapulan pudottamisesta mutta koska Nessulla on selkeä into ottaa kapula suuhun niin se ei aiheuttanut ongelmia. Ja lopulta sainkin sen nimenomaan istumaan kapula suussa! Mä olen tyytyväinen vaikka en ollut selkeästi edes miettinyt mitä haluan tai millä kriteerillä lähden naksuttelemaan. Elikäs jos tuota istumista kapula suussa vahvistais, ottaisi siihen ihan kunnolla kestoa (esim. 10 sek.) ja sitten alkaisin työstää nimenomaan sivulla istumista? Tarvittaessa niin että aluksi siirryn itse siihen vierelle. Jos tuo toimii niin sitten oikein hartaudella jäisin tähän vaiheeseen niin että Nessu ei enää edes keksi missä muualla tai muussa asennossa se voisi kapulan kanssa olla? Tai ehkä mun kantsis käydä lukemassa noita noutonaksuohjeita netissä, niitä on kuitenkin kasapäin saatavilla.

1282186.jpg