Tärpän agilityn alkeiskurssi alkoi maanantaina, vähänkö jännää! AgiTokolassa oli 9 hengen ryhmä ja kaksi kouluttajaa joten hommiin päästiin aika kivasti noin niin kuin ekaksi kerraksi. Ryhmä koostuu "vanhoista atd:läisistä" mutta minä taidan olla ainut joka ei ole ennen agiliitänyt (Lissun kanssa 10 v sitten käytyä alkeiskurssia ei lasketa). Etukäteen murehdin että miten meillä mahtaa sujua kun Tärppä on niin valeraskaana mutta meni ihan ok, Tärppä keskittyi vallan mainiosti :).

1544513.jpg

Tärppä ei ollut ihan priimusainesta kun en ole opettanut sitä olemaan paikoillaan :). Siis minähän olin vakaasti päättänyt että Tärppä on varma luoksetulija ja paikallapysyjä ennen kuin tuo kurssi alkaa mutta se ei todellakaan ole kumpaakaan! Kurssilla tehtiin hyppyä ja putkea, hyppy ensin rima maassa ja sitten 15-20 cm:ssä ja putki ensin lyhyenä ja lopuksi pitkänä vähän mutkalla. Hyppyä tehtiin molemmin puolin ja kutsuttuna, meni ihan ok. Putkikin meni ihan jees koska onhan Tärppä päässyt talvella käväisemään Sarin Ikean lastenputkessa ;). Ekasta kerrasta jäi muutoin oikein mukava fiilis mutta en aina oikein ymmärtänyt että opetettiinko siellä paikallaoloa, paikallaolon rikkomista vai esteen suorittamista.

Käytiin kurssin jälkeen vielä kävelyllä ja palattiin hallille koirapuiston läpi. Tärppä ei ole tainnutkaan käydä koirapuistossa kertaakaan tätä ennen! Puisto oli tyhjä mutta sinne tuli laiskanpulskea noutajauros. Tärppä sai slaagin...! Mutta omaan tapaansa kyllä tokeni sukkelasti :).

1544518.jpg

Tiistaina olin Team Tiinan kanssa taas Lahelan Tertulla ja voi....villu! Tehtiin Pirren kanssa ihan kivaa treeniä (Tiina teki erittäin hyviä havaintoja kävelystäni ja käskyttämisestäni, vielä kun muistais edes murto-osan!) aina siihen asti kunnes hain potin taskuun ja ajattelin ottaa yhteen putkeen liikkeestä maahan, luoksetulon ja liikkeestä seisomisen. Se ryökäle ei mennyt enää maahan! Eli ilmeisesti potti oli vain liikaa sille! Tai sitten potti on ollut useammin tarjolla seisomisesta kuin makaamisesta mutta mä luulen että Pirre ei vain enä malttanut. *kele ja *tana sanon minä! Noh, potti taisi tulla annetuksi sitten luoksetulosta kun muu mätti niin pahasti.

Tärppä sai tehdä paikallaoloharjoitusta, ihmeen hyvin ipana tajusi vaikka minä toimin kuin mikäkin idiootti... Välillä pyysin istumaan ja välillä sivulle ja näistä sitten odota ja askeleen parin liikkumiset/vartalon käännökset.

Nessu ei saanutkaan tokottaa koska suuntasin Lahelan Tertulta Sarille ja Nessu saikin agiliitää Sarin kanssa. Neppu meni kivassa fiiliksessä pientä radanpätkää edes ja takas, yksi rima tippui. Kun koko 3 minuutin treeni oli ohi niin Neppu vielä karkasi omatoimisesti keinulle :).

1544525.jpg

Tärppä sai kans leikkiä agilityä, se muisti vanhastaan renkaan (sen puualustaan kiinnitetyn), puomia se alkoi kiivetä ihan itse vaikka me kyllä oltiin harjoittelemassa sillai että Tärppä nostettiin alastulo-osalle. Hyppyjä se ohitti jos yritin vain näyttää kädellä (noh, mä törmäilin siivekkeisiin ja ties mitä muuta että Tärpällä ei kyllä ollut mitään saumaa edes tajuta mitä yritin) mutta jos viskasin lelun edeltä niin yli mentiin erinomaiselle meiningillä! Niin ja Tärppä sai mennä taas siihen lastenputkeenkin, pari ekaa yritystä meni puihin mutta kyllähän tuo sitten hiffasi mikä este se oikein oli olevinaan.

Agiliidon jälkeen lähdettiin vielä lenkille. Ai että mä olin ylpeä mun hunnilaumasta....NOT! Huutavat kuin hullut eivätkä anna kiinni lähtöhässäkässä! Tärppä ei antanut kiinni edes matkan varrella ja namitkin oli ihan tyhmiä. Pitäiskös vähän kouluttaa niitä, häh!?!

Jonain iltana, oiskohan ollut torstaina, tehtiin vielä vähän kotitokoa. Se Pirren seuraamisesta maahanmeno alkoi taas sujua pienellä tankkaamisella mutta mun pitää nyt oikeasti saada -ja nopeasti- haltuun se miten sitä palkataan ja miten se saadaan toimimaan kokeessa! Seuraamisessa edisti mutta muuten tehtävät tuli suoritettua ok.

1544536.jpg

Työkaverin gerbiili josta tuli yllätysäiti.

Nessu teki kaikki muut liikkeet paitsi hypyn ja meni ok. Kerran lähti ennen aikojaan luoksetulossa hiippailemaan kun -ai kamala sentään- naapuri kehtasi tehdä pihatöitä omalla pihallaan. Keskityin seuraamisessa fiilikseen ja yritin saada Nessua vähän edistämään. Joo, ei kait siinä ole mitään järkeä mutta kun mulla on niin orpo olo kun en näe sitä silmäkulmasta, olen ihan varma että se on jäänyt metrien päähän, niin ajattelin saada sitä sen seuraamista vähän edemmäs.

Tärppä teki sitä paikallaoloa, meni tosi jees, pääsin kahden askeleen päähän ja pystyin kääntymään kokonaan ympäri. Lisäksi oltiin tekevinämme seuraamista ja se meni tosi hyvin.

1544482.jpg