Tärpän kanssa harjoiteltiin istumista. Mä en ole ollenkaan varma että sitä on sille vielä kunnolla opetettu... Naksulla 3 x 10 toistoa, meni ihan ok, tokassa setissä oli pari epäonnistumista. Vähän hidas tuo on tarjoamaan mitään toimintaa. Täytyy miettiä tätä vähän tarkemminkin että mistä voisi johtua. Mun mielestä Lissu, Pirre ja Nessu on kaikki alkaneet naksutellessa hyvinkin varhaisessa vaiheessa tarjoamaan jos jonkinlaista toimintoa ja aika sukkelastikin kun on kaivettu naksu esiin. Onko tuo vaan niin paljon rauhallisempi? Lissua rauhallisempi ei kyllä pitäisi olla... [edit] Tätä oikolukiessa tuli mieleeni että mulla on varmaan paskat liksat. On se ennenkin huomattu että Tärppä toimii makkaralla ja lelun kanssa saadaan lisää virtaa. Ehkä kantsii testata tätä nyt ensin ennen kuin alan epäillä koiran terveyttä tai jotain muuta ihan todenteolla.[/edit]

Istumisten jälkeen tein sitten paikallaoloa (istuen). Olin taas epälooginen kouluttaja, mutta kyllä Tärppä yritti hienosti ja onnistuikin. Pääsin siitä nyt normaalikävelyllä kolmen askeleen päähän ja sain kääntyillä aika vapaasti. Lopuksi aloin heitellä sille nameja, ajatuksena saada pohjia irtoamiselle. Ensin olin kumartuneena alas ja namikäsi heitti namit suurinpiirtein Tärpän pään korkeudelta parin metrin päähän. Tästä ajattelin sitten siirtyä pikkuhiljaa seisoma-asentoon, nyt nousin vasta vähän ja tavallaan esittelin tilannetta jossa äiskä on pölvästi ja kylvää ruokaa pitkin poikin.

1667154.jpg

Nessulle pitäisi ihan oikeasti rakentaa tokoa kunnon liikkeinä ja suorituksina jos kerran aion kisata sen kanssa elokuussa. Tein ensin paikallaolon, menin n. 13 askeleen päähän ja laskin sataan. Paikallaoleminen oli vähän levotonta, pällistelyä ympäriinsä ja ilman haistelua mutta muuten varmaa ja nousi hyvin vasta käskystä. Sitten seurailtiin vähän, naksuttelin sellaisesta seuraamisen paikasta jossa Nessu on vähän edempänä kuin ehkä olis ideaali mutta jossa mä näen vilauksen kuonosta silmäkulmasta. Liikkeestä pysähtymiset oli nyt parempia. Kokeilin liikkeestä maahanmenoa mutta se meni huonosti, lieko tuo neiteillyt märkää maata. Tein sen sitten kertaalleen tosi helpotettuna eli pysähdyin itse. Lopuksi luoksetulo, matka 30 askelta vähän ylämäkeen. Nessu tuli hyvin! Nyt siinä juoksemisessa oli jo vähän töppöstäkin toisen edessä! Naksu, monta namia ja vähän keppileikkiä päälle ja meidän treeni oli siinä.

1667129.jpg

Pirrekin sai vähän hääriä namin perässä. Tehtiin seuraamista, luoksetulo (sikahyvä!), liikkeestä maahan ja liikkeestä seiso semmoisina "keittiöversioina" ja lopuksi kaukoalkeita terassin reunalla. Pirrellä on kyllä niin ihana asenne tekemiseen että oksat pois! Ihan harmittaa eläköidyttää se mutta minkäs teet, joka päivä pitää arvioida onko tarvis kipulääkkeille ja se ei antidoping-aikakaudelle sovi.

1667169.jpg