Sunnuntaina Sari järjesti ratatreenin Maunulassa. Lähdin mukaan ja sain tehdä sekä Nessun että Tärpän kanssa möllimöllirataa. Meidän versiossa oli hyppyjä ja putkia sisältäen valssin (joo-o, helpommin sanottu kuin tehty) ja hypyn takaakierron.

1699174.jpg

Nessu seuraa tarkasti mitä Sari-täti puuhaa.

Tärpän kanssa tökki kun mä en osaa mitään mutta Tärppä oli mun mielestä tosi hienosti messissä vieraassa paikassa, vierailla esteillä ja mutkaputketkin meni ihan putkeen! Nessu hyppi hyvin, ei mitään ongelmantynkää niissä ja muutenkin ilme oli kuulemma kiva. Mä olin ihan turkasen poikki kun juoksentelin sen 10 esteen radan muutaman kerran...luulen, että en ole yrittänyt juosta täysillä sitten ala-asteen! Noh, tämän kyllä huomasi tällä huippukunnolla sitten maanantai-iltana, jalkalihakset suorastaan parkui! Nessu teki lisäksi Sarin kanssa koko radan (mä en voinut, ei olis kunto riittänyt mitenkään eikä mun agiaivossa riitä kapasiteetti koko radan tekemiseen).

1699170.jpg

Kaijan tibbe lepattaa renkaassa.

Maanantai-iltana oli Tärpän alkeiskurssitunti. Ehdin sinne vähän myöhässä kun olen "kesäleskenä" ja mukaan piti ottaa koko neljän kööri, meni vähän säätäessä. Tärppä sai tehdä omaa ohjattua harjoitusta odottaessa muuria, se meni oikein hyvin. Muurin takana oli mutkaputki ja sitäkin me tehtiin pari kertaa molemmista päistä ja pari kertaa muurin kera. Muurin edessä oli tavallinen aita ja pari kertaa tein aita+muuri yhdistelmän lelunheittopalkalla. Ohjattuna harjoituksena oli neljän hypyn suora (Heidi lopussa namilautasen kanssa). Aloitettiin kahdella, meni hyvin. Lisättiin yksi loppuun. Meni hyvin molemmin puolin. Lisättiin loppuun vielä yksi, meni muuten hyvin mutta kolmoshypyn Tärppä kiersi kun piti mennä tarkistamaan mitä Ralli saa puominalastulolla palkaksi. Tuli kuitenkin nopeasti pois ja suoritti neljännen hypyn iloisesti. Toisella toistolla tuo neljän suora meni kuin tykin suusta :D! Sitten vähän lepäiltiin ja tehtiin keskenämme kehyksellistä rengasta läpikutsulla pari kertaa. Aatakin yritettiiin, ensin pari kertaa pelkkää alastuloa ja sitten kokonaan. Tärppä on kovasti menossa aalle mutta väistää viime hetkellä. Sain maaniteltua sitä vähän ylös ja takapuolesta pukkaamalla loput. Tein vain kerran kun ei kerran sujunut. Mutta se hyppysuora oli hieno ;)!

1699208.jpg

Taarna tarakialaiselta (vai mikä se nyt olikaan se Heavy Metalin hahmo) puuttuu lohikärmes mutta eipä se taida sitä tarvitakaan :).

Tiistaina sitten agiloitiinkin Sarilla. Tällä kertaa aloitettiin esteharjoittelulla, puomi ja keinu oli ohjelmassa. Puomi meni Tärpällä hyvin. Keinua jännitin itse kovin ja kertaalleen Tärppä pomppikin sieltä pois. Lopussa saatiin pari tosi onnistunutta suoritusta kun annettiin Tärpän itse hakeutua keinulle, se rentoutui selvästi. Nessulla ei ollut näiden harjoitusten kanssa mitään ongelmaa ja miksi olisi ollutkaan. Esteharjoitus se oli seuraavakin, vaikka olikin irtoava ja juokseva. Eli okseri, pituus ja pöytä. Ingen hämming tämänkin kanssa, kummallakin koiralla. Lopuksi Sari vielä piti meille koiratonta ohjausopastusta ja demosi persjätön. Samalla pähkittiin minua vaivannutta HauOpenin maanantain mölliradan ainutta puolenvaihtokohtaa :). Sit tunniksi metsään 10 koiran kanssa!

1699231.jpg

Telkkä tähtää.