Juuh, eipä ole tullut kirjoiteltua viime aikoina. Tärpällä on ollut juoksu, joten treenaaminenkin on ollut vähäistä. Mielenkiintoista tosin, että jos yhdellä koirista on juoksu niin kukaan muukaan ei treenaa :P.

Nessu oli Tärpän stuntti maanantain agiryhmässä. Meillä on uusi kouluttaja talvikaudeksi, Heidi huolehti meistä alkeisten verran. Kiitos vielä, Heidi! Nyt olemme sitten Erja Suni-Räsäsen ja Mimmi Räsäsen hoteissa. Tämä talven ryhmä on tässä vaiheessa vielä hieman epätasainen, joukossa on pari meitä toukokuussa aloittaneita, joku oli ekaa kertaa (tosin kokenut ohjastaja) ja muutamat siltä väliltä. Nuo erot kyllä tasaantuvat varmasti nopeasti!

1956997.jpg

Erjan ohjelmassa oli putki. Ekakertalaiset tekivät lytättyä putkea, toiset pitkää loivakaarteista putkea ja pidemmälle ehtineet sitten hyppyä, putkea, hyppyä ja pimeää putkikulmaa. Noh, Nessuhan osaa, joten tämänkertainen treeni meni puhtaasti minun opettamiseeni. Kämmäiltyä tuli, ihan urakalla, mutta eiköhän tämä minunkin agilityaivoni joskus herää. Odotteluaikana tehtiin pari kertaa A, kokeiltiin "liuskoitettuja keppejä" erittäin huonolla menestyksellä ja otettiinkohan me putkikin kertaalleen. Niin ja tokoteltiin :).

Sarilla on käyty pari kertaa. Tärppä oli tiistain treeneissä aika kierroksilla, kun on ollut tätä taukoa. Kujakeppejä oli tarkoitus tehdä, mutta ei siitä mitään tullut kun ei pikkuneiti yksinkertaisesti pystynyt keskittymään... Noh, tehtiin pari hyppyä ja putki että saatiin höyry tasaantumaan. Sen jälkeen kujakepitkin sujui jotenkuten. Mutta mäpäs sainkin vihdoin ne nokialaiset kepiin kotiinkin joten treenimäärän voisi olettaa moninkertaistuvan ;).

1956994.jpg

Nessu ja Madde saivat tehdä tiistain treenissä sitten ihan isosti töitä. Sari oli rakentanut 17 esteen radan. Minun mielestäni jopa vaikean radan... Siinä oli pientä vekkiä, välistävetoa, takaleikkaus ja herranen aika, se 17 estettä muistettavaksi! En minä siitä siistiä saanut, en niin millään, vaikka meninkin Nessun kanssa. Tuota välistävetoa harjoiteltiin myös sylkkärinä ja pakkovalssina. Pakkovalssiratkaisulla saatiin tällä kertaa toimivin lopputulos. Mutta pitänee lisätä siihen mailienpituiseen opeteltavien asioiden listaan myös sylkkäri, sitä kun voi treenata ilman esteitäkin.

Nemo update: vein Nemon perjantaina omaan kotiin. Nemosta tuli sipoolainen, kun se muutti Paippisiin Törnien perheeseen Kipinä-göötin kaveriksi. Koti on asiantunteva ja aktiivinen, joten jätin Nemon sinne erittäin luottavaisin mielin! Kovasti vain peukkuja koko perheelle, että yhteiselo alkaa sujua mallikkaasti!

Viikonloppuna oli agilityn mm-kisat Helsingissä. Vähistä yöunista ja aikasta epäonnistuneesta fani-illasta huolimatta oli kyllä erittäin hieno viikonloppu! Miten sitä voikin katsoa 10 tuntia agia aika surkealla jakkaralla ilman, että yhtään ahdistaa! Hienoa agilityä, suuria tunteita, pettymyksiä ja onnistumisia. Komeaa oli, ei voi muuta sanoa! Kattavampi reportaasi videolinkkeineen ja kuvineen on täällä http://jofli.vuodatus.net/blog/1564067 .

1956995.jpg

Rapsutuksia Nemolle!