Alkaa vissiin olla pakko vaihtaa blogin otsikko...en oo tokottanut yhtään! Jonkinsortin tavoitteita olis silläkin saralla, täytyy ryhdistäytyä. Tai sit vaihtaa blogin otsikko.

Ollaan oltu kahdesti ATD:n treeneissä ja kahdesti Sarilla. ATD:n treeneissä Nessukin on ollut mukana; tekemässä pelkän A-esteen ja saamassa siitä mahtiliksaa. Ja eipä se ole juuri muuta tehnyt Sarillakaan. Eli enempi Tärpän ja mun treenejä nämä on olleet.

Mikäli oikein muistan, viime viikon maanantaina oli putkiputkipussi -harjoitus. Rata oli mukaelma jostain Ahvenanmaan kisoissa olleesta radasta samalta viikonlopulta kuin Kajaanin näyttely ja agikisa. Ei ole isommin järkeä kuvailla harjoitusta sanallisesti, ei siitä tolkkua saa kuitenkaan (ilmaisesta ratapiirrosohjelmasta voi vinkata, mä olen jo siinä pisteessä :P). Mut Tärppä oli hyvä. Erinomainen. Magee. Mulla oli töitä mahtua sinne putkien väliin ja tehdä semmoiset muuvit kuin neuvottiin. Ei aina onnistunut ihan niin kuin piti... Koska Tärppä oli super ja minä en (meinasin mennä pussin ja varmaan koirankin päältä), Erja kehoitti kokeilemaan takaleikkausta pussille. Ei ollut ongelma Tärpälle :).

Sarilla tehtyä treeniä en oikein muista enää. Jotain vaikeeta se oli (niin kuin yleensä :P), ratamallisesti. Nessu oli kivassa fiiliksessä, Tärppä haahuili enempi, ei ollut ihan niin intopinkeänä kuin yleensä AgiTokolassa.

Tämän viikon ATD:n treeneissä oli hauska "hurlumhei" -harjoitus; ovaalinmuotoinen rata, jossa päissä oli mutkaputket ja keskellä molemmin puolin kaksi hyppyä. Aloitettiin putkesta ja mentiin ihan loogisesti suoraan edessä olevia esteitä ja kun tultiin ekaan putkeen uudestaan, käännyttiin ja tehtiin sama toiseen suuntaan. Ja Tärppähän meni, kyllä se mielellään juoksee eteenpäin seuraavalle esteelle :P. Toisena harjoituksena oli twisti. Yksi hyppy, jonka koira kiertää vasemmalta ja hyppää takaa eteenpäin. Ohjaajan pitäisi sitten osata twistata, ottaa koira vastaan sopivasti oikeaan käteen, edetä hypyn edessä sivusuunnassa oikean siivekkeen ohi, kääntyä ja jatkaa matkaa. Mun mielestä twisti oli sama kuin valssi, mutta minähän en mistään mitään ymmärrä :). Niin ja juu, Nessu teki sen yhden A:n mahtiliksalla.

Sari oli laatinut eiliselle illalle 16 esteen radan, vaikeusluokka kuulemma 3++. Siltä se tuntuikin... Kaikenmoisia takakiertoja ja käpälänvaihtoja lennossa, huhhuh! Hyvänä asiana semmoinen havainto, että Tärpän motivaatio kestää mun kouluttamisen. Harjoiteltiin nimittäin puolivalssia ja Tärppä kesti toistoja ihan vain mun takia. Lopuksi otettiin keppikujaa ja keinu kertaalleen, meni tosi hienosti! Nessun oli tarkoitus tehdä pelkkä A ja sitä varten vauhdinotoksi rengas, mutta olipahan vaikea saada se osumaan oikeaan reikään...lisäksi Nessu lähti hillumaan keskelle kenttää kun oli kait hauskaa? eikä mennyt sinne A:lle kuin vasta jollain yrittämällä.

Hurja käsityövimma edelleen päällä. Jotain neulomuksia tein jouluksi ja sen jälkeen on "syntynyt" parit pitkävartiset sukat ja kämmekkäät. Kovasti olisi suunnitelmia uusiksi neuleiksi! Kävin Tallinnassa työmatkalla ja siellä tietenkin lankakaupassa, lystiä oli ja rahaa paloi :)!