On jäänyt useat treenit bloggaamatta. Viime agitreeneihin otinkin mukaani Nessun, vaikka treenipaikka on Tärpän. Toivotaan, että kesäkaudelle saan molemmille oman treenipaikan.

Mutta asiaan. Ohjelmassa oli piskuinen rataharjoitus; suoralla kaksi aitaa, A, aita, sitten 90 asteen kurvi ja aita, taas 90 asteen kurvi ja kujakepit. Viimeisenä mutkaputki.

Tehtiin A pariin kertaa yksittäisenä esteenä, pyysin kouluttajia palkkaamaan Nessun kun niitä tuomarin pelkäämisiä A-esteellä on ollut. Erjan ja Mimmin ajatus oli muutenkin se, että koira osaisi tehdä A:n käskystä itse, ilman että koira viedään esteelle. Muutama toisto tätä, Nessu ei kyllä ihan yksin tuota arvannut tehdä. Lähti kyllä, mutta pysähtyi A:n harjalla katsomaan missä minä viivyn.

Varsinainen rataharjoitus meni jossain määrin yli odotusten. Nessu eteni reippaasti, ei nyt ihan rakettina, mutta tasaisen varmasti ja kivalla fiiliksellä. Mutta mikä jännintä, Nessu teki kujakepit tuosta noin vain. Ei sillä ole kujaa juuri tehty! Olen kokeillut, mutta huonolla menestyksellä. Ja nyt se meni kuin vettä vaan! Hyvä sinänsä, sillä on vähän spekuloitu, josko yrittäisi ottaa kepit uudelleenopetteluun kujan avulla kun minä en osaa kädellä vieden niitä ohjata.

Muiden treenatessa tehtiin keskenämme vähän tokoa. Huomasin lepsuilevani perusasennon kanssa... Tein liikkeestä pysähtymisiä (askel ja seis) ja muutaman kerran askeleen päästä istu-maahan/maahan-istu -kaukoalkeita. Nessu alkoi heti rähjätä, jos ei tapahtunut mitäänNauru. Niin ja itse asiassa me leikittiinkiin pariin kertaan ihan kunnolla. Meni kivasti.