Nessu ja Tärppä ovat nyt kumpainenkin juoksussa, eli treenitauolla ollaan.

Ennen juoksujen alkamista ehdittiin olla kertaalleen Pipsan kanssa AgiTokolassa treenaamassa omia aikojamme. Oltiin koko tunti, 2 immeistä ja 2 koiraa, saatiin agittaa siis aika paljon! Pipsa visioi meille harjoituksen hallissa valmiina olleesta radasta ja neuvoi jaakotuksen kanssa (kiitos jälleen!). Tärppä oli hyvällä meiningillä, vähän tuntui että kieputtelevammassa kohdassa, olikohan se nyt 7 esteen sarja, rekku hyytyy, mutta luulen että en osannut ohjata riittävän ennakoivasti. Tehtiin myös rengasta, keinua ja takaleikkausta putkelle. Joka esteen kanssa oli jotain säätöä, mutta saatiin toisaalta myös todella hyviä onnistumisiakin. Ja Tärppä teki tunnin töitä (kaksi lyhyttä taukoa) hyvällä fiiliksellä. Kivat treenit!

1240157827_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Olin pitkänäperjantaina ratahenkilöimässä Purinalla. Isot kisat, pelkkä iltavuoro vei 7 tuntia... Oli pitkästä aikaa tosi mielenkiintoista, tein havaintoja mm. siitä, että ainakin tuolla kisaotoksella maksikolmoset on selkeästi medikolmosia taitavampia. Draamaltakaan ei vältytty, sillä yksi kisaaja kaatui niin pahasti, että lähti ambulanssin kyydissä pois kisapaikalta. Ja henkilökohtainen trauma tuli siitä, että kisan aivan ehtoopuolella, tekstailin kotiin Pirren lääkintäohjeita ja missasin yhden riman nostamisen. Ääreesti noloa...hävettää niin maan perusteellisesti! Onneksi ratahenkilökollega pelasti tilanteen, iso kiitos hänelle!

Pitkän tähtäimen suunnitelmana on hankkia pitkäsäärinen koira huusholliin. Rotu on vielä hakusessa. Tällä hetkellä kiinnostuksen kohteina ovat lk collie ja lapinporokoira. Koska näistä roduista ei ole mitään kokemusta ja huippukouluttajien tokokoulutus kiinnostaa, lähdin matti myöhäisenä ilmoittautujana Suomen Collieyhdistyksen Helsingin alaosaston tokon intensiivipäivälle kuunteluoppilaaksi. Kouluttajina olivat Riitta Jantunen-Korri ja Pekka Korri, koulutettavat koirat siis sekä pehko- että nahkacollieita. Seurasin lähinnä Pekka Korrin ryhmiä ja ei voi kuin todeta, että kuulostaa erittäin helpolta kun sen osaa! Olen erittäin tyytyväinen, että tuli lähdettyä, vaikka himpan verran meinasi palella. Tämän merkinnän kuvitus on ko. koulutuksesta.

1240157841_img-d41d8cd98f00b204e9800998e