Kerrankin on nimittäin aikaa nukkua pitkään ja treenailla koirien kanssa!

Aattona Tiina suostui Madden kanssa kaveriksi ja kävimme TUUKKin kentällä vähän agiliitelemässä. Ilma oli vähän painostavan oloinen, oli kylmää mutta silti tuli hiki pelkästä olemisesta. Koirat olivat vähän pliisuja, tiedä sitten johtuiko säästä tai treeneistä herranterttujen päiväuniaikaan, joten treeni oli ns. kompakti.

Tiina visioi aikaisemman TUUKKin treenin mukaelman kolmen suoran hypyn ja 90 asteen kulman aloituksen, jossa oli metka ohjauskuvio. Rata kyllä jatkui tuosta, mutta tuossa aloituksessa oli se varsinainen vitsi. Tämä aloitus meni Nessun kanssa ihan ok, siihen sisältyi koiran jättäminen kolmen hypyn taakse ja toisin kuin eräs tuntemani Tärppä, Nessu osaa odottaa lähdössä. Toisaalta, Nessu hyppäsi aloituksen hypyt aika rauhalliseen tahtiin, kun minä vain odotin neloshypyllä neidin tuloa. Vauhdin kannalta meille siis sopii paremmin tilanne, jossa koirakon molemmat osapuolet liikkuvat. Tärpän kanssa tehtäessä Tiina sitten joutui pitämään koiraa paikoillaan, että saatiin kuvio harjoiteltua. Tärppä taisi muutoin onnistua harjoituksessa Nessua paremmin, sillä Tiina kehui Tärpän käännöstä neloshypyllä.

1244970639_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Suloinen Plus!

Toinen treenattava kuvio oli tyyppiä putkiansa, jota en muista Tärpän kanssa juuri harjoitellun. Sitä en muista, onko Sari tehnyt tämäntyyppisiä harjoituksia Nessun kanssa. Putki oli laitettu menemään melkein A:n alta, suurinpiirtein U:n muodossa niin, että kirjaimen pohjamutka pyrki A:n alle. Ensin lähestyttiin putken suun suunnasta ja tehtiin putki, sitten pari hyppyä toisaalla ja taas lähestyminen kohti putken toista suuta, mutta piti mennä A:lle. Koska putki oli välissä, koiran piti vähän irrotakin A-esteelle. Nessu ei irronnut, se kääntyi heti pois kulkureitiltään A:ta kohti, kun minun piti alkaa väistää putkea. Pari toistoa pelkkää A:ta, sitten saatiin onnistuminen alkuperäisen ohjausharjoituksen mukaisesti. Tärppä puolestaan oli loistava ja irtosi komeasti A:lle. Vähänkö tuntui kivalta! Sitten kokeiltiin parin hypyn kautta takaleikkausta putkelle ja putken väärän pään ohitusta Tärpän ja Madden kanssa. Ekat toistot oli Tärpän kanssa aikasta super, sitten alkoi tulla pientä säätöä vaikkakin vielä vissiinkin ilman kieltoja.  Kivaa oli, kiitos Tiina ja Madde!

Tänään tokottelin kertaalleen. Voi olla, että tokottelen vielä illalla uudestaan, sikäli mikäli koirat eivät ole ihan naatteja meidän pienen metsäseikkailun jäljiltä. Metsikkö on pieni ja ihan tuossa lähellä, mutta onnistuin silti menemään eri polulle kuin olin aikonut ja päädyttiin paikkaan, missä ei todellakaan ollut polkuja. Edettiin todella kieli keskellä suuta, että päästiin pois. Oli vähän haasteellinen maasto, ainakin tällaisille antiketterille. Mutta se tokottelu. Nessun kanssa hyppyä, lähinnä siis istumista hypyn takana. Pari kertaa tarjosi maahanmenoa, mutta saatiin todella monta onnistunutta toistoa. Istuminen siis sujui suht hyvin, mutta entisyys alkoi jälleen kummitella. Nessu hakeutuu helposti ohi esteen, ilmeisesti ollakseen lähempänä minua. Ja toisaalta, takaisinpäin hyppääminen ei tahtonut sujua kun tuli palkattua siitä esteen takana istumisesta niin paljon. Noh, tuo ei taida olla oikea ongelma, sillä se takaisinhyppääminen on vielä varsinaisesti opettamatta. Mutta tuo esteen ohi tuleminen vaatii toimenpiteitä. Suosituksia, anyone?

Nessu teki myös pari paikallaoloa, toinen 3 min. niin, että olin ensimmäisen puolitoistaminuuttia piilossa. Toinen oli lyhyempi, olin koko ajan piilossa. Sitten harjoiteltiin kiertämistä, eli tällä kertaa hyppysiivekkeen ympäri lähettämistä. Tuntuu vähän turhauttavalta, että joutuu opettamaan tällaisen voidakseen harjoitella luoksetulon pysäytystä, varsinkin kun kiertoon lähettäminen etenee yllättävän hitaasti. Kai se tästä. Liikkeestä maahanmenon tein kertaalleen, se meni kivasti vinoa makuuta lukuunottamatta.

1244970672_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tuplan ja Plussan paini

Tärppä harjoitteli perusasentoa. Pyysin eilen Tiinaa naksuttelemaan agitreenin jälkeen perusasentoja, mutta koira oli sen verran lötkö, että jätettiin se harjoitus lyhyeksi. Tänään oli onneksi vähän toinen meininki, sain todella monta onnistunutta toistoa! Tärppä teki pari paikallaoloharjoitusta myös, tällä kertaa onnistui minuutti kymmenen askeleen päästä, kehuin välillä. Sitten tehtiin vähän seuraamista ja otettiin liikkumisesta seisomista. Se meni oikeastaan tosi hyvin. Tässä täytyy olla tarkkana oman äänensävyn kanssa, olen ilmiselvästi jossain vaiheessa harjoitellut jotain tämänkaltaista aika matalalla äänellä käskien, sillä se toimi selvästi tavallisempaa puheenpartta paremmin. Jos sattuisin muistamaan tämän, niin tästä voisi olla jotain hyötyä.

Niin ja Pirre, se sai tuttuun tapaan hömpötellä ja hienosti hömpöttikin! Sen luoksetulot on ihan parhautta!