Aloitetaan viikon poikkeuksesta eli Agirodusta. Mun eka kerta osallistujana, turistina olin viime vuonna. Luonnollisesti vastasin molempien corgijoukkueiden huonoimmasta tuloksesta, mutta ei mahda mitään, ehkä kaverit ottaa opikseen ensi vuotta varten Nauru.

Kisaavien minijoukkueiden rata oli mielestäni oikein kiva, jotain tähän tyyliin:

 1247042428_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tuomari oli kivanoloinen ulkomaanheppu, ei mitään käsitystä nimestä. Lentävät viestityyppiset lähdöt oli aika jännä juttu sekä mulle että Tärpälle, Nessun kanssa oltiinkin joukkueen ekat lähtijät joten saatiin ottaa ns. normialoitus.

Tärppä oli sikamagee Hymy! Kutosputkeen meno oli vähän epävarmaa, Tärppä kuunteli kyllä tosi hyvin, mutta teki etupäällä pientä siksakkia että mihin suuntaan sitä nyt oikein menis, vauhti pysyi kyllä yllä. Keppejä me ei osata ja kepit nähtyään Tärppä suorastaan ilostui kun tämä on se este minkä takana on joku antamassa karkkia tai namilautanen. Mut hei, näitä on vain yksi rivi...mut tuolla päässä vinosti istuu joku, juoksen sen luokse! Niinpä ratahenkilö sai pariin kertaan ilokseen Tärpän tervehdykset. Tärppä lähti ihan lapasesta, ajattelin että se olis "pysynyt kädessä", mutta ristiriita esteen normisuoritustavasta taisi olla liian suuri. Kolmannella kerralla Tärppä pysyi vähän kädessä, mutta pujottelusta ei tullut kyllä yhtään mitään. Jatkettiin seuraavalle esteelle, ja taidettiin saada kepeiltä peräti kaksi hylkyä. Loppurata menikin sitten minun mielestäni erittäin hyvin. Silminnäkijähavainnoista ei ole kuulunut ainakaan mitään täysin päinvastaista, joten luotan omaan fiilikseeni... Tärppä meni lujaa ja mä juoksin reiteni ilmeisesti ihan maitohapoille, niin pahasti lähti voimat jossain viimeisen putken tietämillä. Ihan pelkällä sisulla maaliin asti. Ja itse asiassa vähän ylikin, koska seuraava koirakko ei saanut lähteä ennen kuin edellinen oli mennyt pari metriä vikan esteen jälkeen piirretyn viivan yli.

1247041224_img-d41d8cd98f00b204e9800998e 1247041229_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Nessu ATD:n leirillä viime kesänä, kuvaaja Outi Temmes. Tuosta saa jonkun käsityksen Nessun söpöydestä.

Nessun radasta jäi huono fiilis, Nessu hyppäsi taas niiiiin huonosti. Olen kotosalla yrittänyt sitä ronkkia, tällä kertaa ei tuntuisi aristavan polveaan. Ennen rataa Nessu oli hyvässä fiiliksessä, mutta ennakoin vähän väärin meidän lähtöajan ja sain ihan viimeminuuteilla "hukattua" Nessun sellaiseen omaan maailmaansa sen sijaan, että se olisi haukkuen vaatinut karkkia, missä fiiliksessä se muutoin oli aika pitkään. Mut siis se rata; kepeille sisään väärältä puolelta, rima alas, tuli kesken ulos vikasta putkesta, kielto hypyltä ja tiputti okserin. Muuten hyvä fiilis radalla, ei ihan sitä iloisinta ja raketeinta menoa, mutta ei totaalijumitusta tai ratapakoa.

Muuten ollaankin sitten tokoteltu ahkerasti, viime päivinä peräti 2 krt päivässä. Nessu päätyy nyt sitten sinne corgien tokojoukkueeseen. Treeneissä on ollut todella isoa vaihtelua onnistumisen suhteen. Kotipihalla koiran fiilis on ollut välillä liiankin vauhdikas, mutta sitä "ongelmaa" tuskin on koetilanteessa. Ollaan tehty pari tosi kivaa luoksetuloa ja pari vähemmän kivaa. Liikkeestä maahanmenot on nyt onnistuneet pari kertaa tosi tomeralla käskytyksellä, näkyy varmasti pisteissä. Nouto on tehty pari kertaa ihan superisti (se huono luovutusasento kuitenkin) ja toisaalta on ollut ihan karseita karkaamisia kapulalle. Kotinurmikko on vähän vaikea, se on ehkä vähän pitkää, pihalla lojuu lejuja tms. joten välillä Nessu on joutunut oikein etsimään kapulaa. Kaukot on todellinen jännitysnäytelmä, mahdollisuudet on niin onnistumiseen kuin täydelliseen kämmiinkin, ainakin treenien perusteella. Otin eilen aamutokotuksessa perusasentoja naksulla ja seuraamista, ei tehne pahaa muistella niitäkin. Iltatokot otettiin tuossa läheisellä kentällä; Esa oli paikkamakuuvahtina ja hyvin meni. Liikkeestä seisominen on mennyt treeneissä hyvin, mutta veikkaanpa että kokeessa Nessu kääntyy ja istuu kun ohitan sen. Hyppy on sujunut -yllätysyllätys- vaihdellen. Yrittää tosi helposti ohi esteestä! Ja kopauttaa jalkojaan paluuhypyssä, kun kerran istuu rinta kiinni esteessä. Kunnollista palkkaamattomuustreeniä ei nyt ehdi enää tekemään, sillä ajattelin jättää Nessun ns. muhimaan tämän illan kimppatreenien jälkeen.

1247044288_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Toissapäivänä Tärppä oli ATD:n agiliitelyissä. Meitä oli taas vain muutama paikalla, joten sain vähän niin kuin omien toiveiden mukaisen harjoitteen, tilasin kontakteja. En kovin paljoa ottanut toistoja, kun alla oli edellispäivän agirotu, mutta tehtiin kuitenkin kaikkia kontaktiesteitä, keinua eniten. Tärppä himmaa keinua omalla kropallaan tosi hyvin, mutta on joka solu jännittyneenä niin että kun keinu osuu alas, Tärppäkin hyppää ja on vaarassa pudota. En tiedä, pitäisikö se saada tulemaan keinua pidemmälle, jossa se keinun pompautus olisi pienempi. Anni oli tehnyt ohjatuksi harjoitukseksi hyppyneliöhässäkän. Kaija pyysi corgia lainaksi ja kyllähän tuo lähti Kaijan mukaan, minä taisin vain olla liian lähellä lihapullineni että harjoitus olisi varsinaisesti onnistunut kovin hyvin. Keskenämme tehtiin neliöhässäkkä kahteen kertaan, ekalla kerralla tuli isoja kaarroksia, toka oli jo paljon parempi. Lopuksi takaleikkausharjoitus "siksakmuotoon" laitetuilla hypyillä. Olisi saanut irrota paremmin, mutta kyllä ne hypyt sujui takaisin tullessa ehkä jopa tyydyttävästi. Kiva ja meille erittäin tarpeellinen harjoitus! Kotona olisi värkkejä kolmeen hyppyyn, mutta pihan tasainen osa loppuu kesken.