...sukulaiset menee niiden kentälle treenaamaan. Tarkoituksena vähän tokottaa Nessun kanssa ja tehdä Tärpän kanssa keppejä ja keinua.

Nessun kanssa seuraamisen pysähdyksiä. Huonot (siis ne erityisen huonot) perusasennot tai niiden puuttumiset huomioin "oho" ja paremmat palkkasin. Kamalaa kenotusta koiraan päin taas. Pitäisi tehdä tätä enemmän avustajan kanssa, koska kokeessa yritän kuitenkin kävellä katsomatta koiraa ja sehän on sit Nessulle ihan eri juttu. Sitten seisomisia, luoksetulon pysäytystä ajatellen. Hitaassa vauhdissa pysähtyy ja pysyy hyvin, mutta en tiedä oliko harjoitus välttämättä hyvä. Lähinnä vain kävelin takaperin ja sanoin seiso. Yritin olla tarkkana sen kanssa, että jatkoin itse liikkumista käskyn jälkeen, ettei käy niin, että Nessu luulee sen pysähtymisen tapahtuvan nimenomaan tietyllä etäisyydellä minusta. Luoksetulon otin pari kertaa ja se oli kyllä tosi hidas. Täytyy ottaa itseä nyt niskasta kiinni tässä luoksetuloasiassa! Vauhtiluoksetuloja ja pysähdyksiä erikseen. Paljon. Varsinainen treenin murheenkryyni oli liikkeestä maahanmeno. Ei maittanut nimittäin maahanmeno sitten lainkaan! Tahkosin sitä helpotettuna hidastuksella ja isolla vartaloavulla, että pääsin edes palkkaamaan. Nessu olis vaan seissyt. Lopuksi otin kaukojen ekan nousemisen, koska olin varma, että se onnistuu. Ja onnistuihan se, paitsi että ei meinannut mennä maahan jätettäessä. Notta olishan sitä voinut paremminkin mennä.

Tärpällä oli kuusi keppiä suorana, edessä ja takana hyppy, ei ihan viivasuorassa linjassa. Ekat pujottelut molemmin puolin epäonnistui, mutta parani kuitenkin. Pujottelu on nyt tosi hidasta enkä tiedä, pitäisikö palata vähäksi aikaa takaisin kujaan, että idea vauhdikkaasta suorituksesta palautuisi mieleen. Vai olisiko parempi tehdä palkkausavustajan kanssa, se ei tosin kotona toiminut viimeksi kovin hyvin. Kokeilin lelupalkkaustakin, ja se taisi tänä nimenomaisena päivänä olla Tärpästä mieluisampi. Välillä annoin Tärpän vähän tuulettaa muutamalla hypyllä ja putkella ja sitten siirryttiin keinun pariin. Keinu menikin sitten onneksi paremmin! Tehtiin yksittäisenä molemmin puolin muutaman kerran ja sitten A:n tai parin hypyn kautta keinulle ja niitäkin molemmin puolin. Hidashan se keinu meillä on, mutta tällä kertaa Tärppä tuli keinulle tarkasti ja varmasti, saatoin itse mennä alastulolle odottamaan.

Pirre harrasti vähän seuraamista ja teki parit luoksetulot. Piruuttani kokeilin, mitä Pirre tuumii keinusta ja eihän se mitään tuuminut, kun lihapullanpala meni edeltä... Pirrellä oli ihan hirveä vauhti ja tarkkana sai olla, ettei se tehnyt lentokeinua! Lopetin ennen kuin tuli vahinko ja jatkoin puomilla, se on vähän turvallisempi. Se on kyllä ihanan innokas koira!

Treenin jälkeen piipahdin metsässä. Otin koirista oikein poseerauskuvia, kun sattui olemaan kaunista taustaa sellaisille (ja hömpötyskuvat ei oikein luonnistuneet).