Olen vihdoin päässyt neulomaan Noroa. Kaulaliina on valmis, siitä tuli aikasta mainio!

Tärppä treenasi agia viime viikolla tosi ahkerasti. TUUKKin epiksien jälkeen sunnuntaina keppitreenit, maanantaina ATD:n treenit ja tiistaina Sarilla. Koira oli kyllä tiistaina harvinaisen pliisu. Niinpä päätin jättää Tärpän treenit sikseen, koska viikonloppuna oli luvassa Cardi Canin ihka eka leiri, tai siis toko- ja agi tehoviikonloppu. Olin ilmoittanut Tärpän agilityyn, kahdet treenit per päivä, ja Nessun tokoon, yksi treeni per päivä. Etukäteen hirvitti, että miten koirat tai lähinnä Tärppä jaksaa, kun ei se ole mitenkään reissaamiseenkaan opetettu. Mut ipana yllätti ja oli tosi reipas koko viikonlopun!

Eikä se Nessukaan hassumpi ollut. Se oli tokossa kivassa vireessä ja saatiin onnistumisia esim. noudossa oikein kunnon tuijotuksen kera ;). Jenni on pätevä kouluttaja, mutta koiran treenisinni harmillisen lyhyt.

Leksa ja Rairai

Agilitykoulutuksia veti Anu Siira ja hyvin vetikin. Selkeät teemat harjoituksissa ja pätevät ohjeistuksen tehtävien suorittamiseen. Tosin alkuverryttelyssä vietiin kyllä jo meikäläisestä kaikki mehut pois... Reidet ja kankut on olleet kipeät pari päivää! Mut jotain hyvää siitäkin, huomasin itsekin eron juoksutyylissä Anun päkiöilläjuoksemisneuvon jälkeen. Tehtiin paljon valsseja, kokeiltiin persjättöä ja takaleikkausta. Hauskaa ja vaikeaa! Anu kehoitti tekemään terävämpiä valsseja ja vähän onnistuinkin, olipahan metka tunne kun oma asenne oli jotenkin tiukempi radalla.

Maanantaina olikin sitten Tärpän ATD:n treenit ja olin ihan varma, ettei koira jaksa. Noh, koira jaksoi suht hyvin, mutta meikäläisen paukut loppui totaalisen kesken... Ekaksi omatoimitreeninä kepit 6 kpl, eka vähän vinossa. Ensimmäisellä yrityksellä stiplu, mutta sitten useita superonnistumisia molemmin puolin. Onneksi älysin lopettaa, ennen kuin menee pieleen ;). Toinen itsenäinen harjoitus oli renkaalla, ensin yksittäisenä, sitten hyppyjen ja pienen kaaren kera. Sekin meni hyvin. Sitten ohjattu treeni, missä valssattiin kans ahkerasti. Ekalla kerralla mulla vielä riitti keskittymiskyky, mutta toistot menivät sitten minulta pieleen... Noh, sai se Nani jotain vielä jakeluun, mutta piti pilkkoa pieniin eriin ;). Lopuksi kokeilin ohjaamista muutaman esteen verran ilman suullisia käskyjä ja se oli kyllä aika mageeta!

Hedda