Ollaan tehty Tärpän kanssa kertaalleen kujakeppejä kotosalla. Meni tosi hienosti! Nessu on tokotellut. Seuraamisen pysähdykset on sikäli parantuneet, että aika harvoin jättää istumatta, mutta istuminen ei oikein ota suoristuakseen. Mä en varmaankaan osaa vahvistaa nimenomaan sitä suoruutta, mutta täytyy nyt miettiä, viitsiikö tähän uhratakaan juuri enempää paukkuja. Nuo istumiset on kuitenkin pikkujuttu suhteessa koko liikkeen nollaamisriskiin, mikä on aika isokin peikko joissain liikkeissä. Kaukoissa täytyy hakea tasapaino istumisen ja maahanmenon palkkaamisten välille. Neppu tuntuis keksineen, ettei maahanmeno kannata kun siitä saa vähemmän liksaa... Ei tyhmä rekku! Otin myös pienen pienen paikkamakuun, meni ok ja sitten lyhyen matkan suoran luoksetulon, meni ok. Mutta sitä himputin luoksetulon pysäytystä en oikein saa treenattua! En edes muista harjoitella sitä! Ja on kyllä muutenkin edelleen epävarma olo siitä, miten sitä treenataan.

Talven agilitykausi on käynnistynyt suorastaan luksuksen merkeissä. Vuokrattiin halliaikaa Sporttikoirahallista ja ollaan käyty nyt kerran harjoittelemassa siellä. Lämmintä, valoisaa, keinunurmialusta...*aaaahhhh*! Sari oli suunnitellut kolme harjoitusta ja mahduttiin hyvin harjoittelemaan kaikki kolme koirakkoa yhtä aikaa. Saatiin siis oma tuntimme käytettyä tehokkaasti! Ekan harjoituksen putki-puomi ansa ei oikein sujunut, tai nimenomaan eka putkeen vienti. Tein sen kieltämättä huonosti, mutta silti vähän ihmetytti Tärpän "putkeenmenemättömyys". Keinu sen sijaan meni ilahduttavan hyvin! Toisessa harjoituksessa pyörittiin kepeillä erilaisista kettumaisista lähestymiskulmista. Keppien kanssa olis voinut mennä paremminkin, saatiin kyllä niitä onnistumisiakin. Varsinkin kun Tiina korjasi mun tekemisiä. Otettiin keppejä myös yksittäisenä niin, että Tiina oli päässä palkkaamassa. Kolmas harjoitus oli A-putki ansa ja putken pään ohituksia. Meni oikeastaan ihan hyvin, paras terä alkoi kyllä olla jo käytetty tässä vaiheessa treeniä.

Eilen alkoi talvikausi myös ATD:n treeneissä. Sari oli tällä kertaa kouluttajana ja sain uusinnan edellispäivän hallivuoron treeneistä. Tällä kertaa putki-puomi ansa meni hyvin, samoin keinu, mutta A-putki ansa ja putken pään ohitus -tehtävän kanssa meni heikommin. Ja kahden eri treenikerran ongelmilla olikin, mielestäni tosin yllättävä, yhteinen nimittäjä: musta putki. En muista, että Tärpällä olisi aiemmin ollut ongelmia putkien värien kanssa. Työstettiin sitten tuota mustaa putkea. Kepeissä oli ohjauskaaret, ja niitä Tärppä ihmetteli aluksi. Mutta sitten kun saatiin sujumaan, niin sujuikin aika kivasti!