Kyllästyin odottamaan, milloin Tärpän juoksu alkaa ja koska Tiina yllytti, ilmoitin Tärpän ekoihin virallisiin kisoihin. Ne on huomenna. Toistaiseksi mä vielä hengitän, mutta jostain syystä jännitän tätä juttua enemmän kuin olin kuvitellut. Eihän se ole noita epiksiä kummempi juttu ja ihan samahan se on, mikä tulee tulokseksi, kisaamaankin on opeteltava. Ja tokon kisaaminen on paljon hurjempaa, kuin agin. Mitään syytä jännittämiseen ei siis olisi.

Sitten viime kirjoituksen työ on haitannut harrastuksia, ja muutamat agitreenit on jääneet väliin. Ollaan kuitenkin käyty sekä ohjatuissa treeneissä että vuokratulla halliajalla Sporttikoirahallissa. Ohjatuissa treeneissä oli viimeksi mielenkiintoinen tehtävä, joka onnistui ekalla kiekalla vissiinkin nollan arvoisesti, mutta toistoilla mentiin aina vaan huonompaan ja huonompaan suuntaan... Joo, en ihan osannut tehdä niin kuin käskettiin! Tehtiin myös hyppytekniikkaharjoitus 5:llä lähekkäin olevalla hypyllä ja se se olikin mielenkiintoista! Hyvin huomasi, että tehtävä oli koiralle raskas, vaikka käytettiin speed bumpeja/noin kymmensenttisiä rimoja. Tuota olisi kiva tehdä toistekin!

Sporttikoirahallin treeneissä oli viimeksi pätkä MM-kisaradasta, en kyl muista mikä rata tai mikä luokka. Toiset kohdat onnistui yli odotusten, mm. hankala kepeillevienti ja toiset kohdat taas oli vaikeampia kuin luulin (5 ekaa estettä). Aloitusta olisi itse asiassa kiva yrittää jauhaa uudestaan ja hakea se meille toimivin ohjaus tuohon tehtävään.

Tokottelut on olleet tauolla. Ei ole ollut oikein aikaa, eikä toisaalta suunnitelmaakaan. Olin alunperin ajatellut koittaa saada Nessun KKK:n kokeeseen marraskuulle, mutta jätin väliin kun tuntuu, että kokeeseen meno voi olla Nessulle liikaa. Koska ei ole koetta näköpiirissä, ei ole oikein hahmoteltaa siitä, mitä ja miten treenaisi. Tärpän kanssa agility on ollut selkeästi etusijalla, joskin voisin kyllä vihdoin ottaa tämän tokonkin kunnolla repertuaariin. Alkuperäinen suunnitelmahan kun oli tehdä tokokoedebyytti vuonna 2008...