Alunperin perustin tämän blogin seuratakseni itse Pirren tokotreenejä. On vettä virrannut Vantaanjoessa; sittemmin on lauma muuttunut ja tokohommelit on muuttuneet agilityyn. Ja nyt vielä australianpaimenkoira! Uros! Eli blogi muuttunee ainakin tilapäisesti pentutouhujen raportointipaikaksi.

Pyynö tuli lauantai-iltana. Sunnuntai oli raskas päivä laumaelon kannalta, mutta maanantai ja tiistai menivät jo oikein hyvin. Nessu on jättänyt Pirren rauhaan ja sen sijaan, että varoisin corgien syövän pennun, saan nyt varoa ettei pentu syö corgeja. Eli meno tuntuisi asettuneen nyt sellaiseksi, kun sen kuuluukin. Tänä aamuna Tärppä ja Pyynö leikkivät jo sisätiloissa!

Eilen käytiin autoilemassa ja pikaisesti treffaamassa äitiä Länsisatamassa. Autoilu ei ollut Pyynön juttu... Yritin väsyttää pentua ennen lähtöä, jotta se nukahtaisi autoon. Laitoin Pyynön häkkiin takakonttiin ja otin Tärpän mukaan seuraneidiksi, se reissasi Pyynön vieressä vapaana takakontissa. Pyynölle vielä jotain järsittävää ja leluja häkkiin. Ei nukahtanut juu. Metelöi koko matkan sinne ja takaisin. Pieniä taukoja, että sai annetut herkut syötyä, mutta ei muuten. Mitään hätää sillä ei tuntunut olevan, tulkitsin metelöinnin ennemminkin ketutukseksi aiheesta häkkiin telkeäminen.  Tämä ei kyllä povaa hyvää, eikä varsinaisesti ollut fiksu liike meidän häkkiharjoittelun kannalta... Satamassa remmi ahdisti, niin kuin se tässä vaiheessa remmiharjoittelua vielä toki tekeekin, mutta muuten meni hyvin. Ei tainnut pentu edes tajuta, missä kävi. Tuommoiset satamat on siitä kivoja (tai noh, kivoja ja kivoja) paikkoja, että siellä voi olla aikamoista mekkalaa, humalaisia, nuoria, vanhoja ja niitä perässä vedettäviä matkalaukkuja riittää. Oltiin äidin ja tuttavapariskunnan lällyteltävänä ja toki joka toinen ohikulkijakin halusi seurustella Tärpän ja Pyynön kanssa. Eräs kevyesti päihtynyt, mutta  hyvinkäyttäytyvä, mies meinasi kaatua Tärpän ja Pyynön päälle, mutta ei haitannut kumpaakaan ja mitään ei käynyt. Ihmisten kanssa seurustelun jälkeen käytiin vielä kävelyllä sataman parkkipaikan ympäri ja jäätiin hetkeksi katsomaan sitä matkalaukkuja vetävien ihmisten virtaa. Pyynö oli kiinnostunut, mutta kun kutsuin sitä nimeltä, sain heti kontaktin ja Pyynö ja Tärppä näin ollen karkkia.

Koska eilinen oli jännä päivä matkustamisineen, niin tänään otetaan iisimmin. Ohjelmassa remmiharjoittelua kotiympyröissä ja luvanpyytämisen opettelua. Rauhoittumisen opettelukin on tärkeää, mutta siihen ei itselläni ole vielä kovin tarkkoja speksejä. Vinkkejä vastaanotetaan siis!