Fin Mva TK1 Mandylay's Rain Drop aka Nessu

FIN32564/04, synt. 4.5.2004

1238787.jpg

Nessu tuli meille vähän varkain. Pirren sisko Lotta sai pennut ja tuli jossain vaiheessa sanottua kasvattaja-Arjalle että harmi kun yhtään narttua ei ole vapaana. Noh, alkuperäiset suunnitelmat pentueen ainokaisen narttupennun suhteen muuttuivat ja Nessu tulikin sitten meille sijoitukseen.

Nessu on alusta asti ollut erittäin pippurinen ja huomiota herättävä koira. Se on väritykseltään rodussamme suhteellisen vähän esiintyvä blue merle, sillä on pehmeä ja vähän turhan pitkä turkki ja molemmat silmätkin on siniset. Kun Nessu on suloinen niin se on suloisempaa kuin mikään ikinä. Äärettömän pehmeä kainaloinen joka tietää tasan kaikki temput millä ihmisen saa heltymään!

Nessu pisti Lissun ja Pirren aikana nuorena jo ojennukseen mutta tätä samaa pippurisuutta ei ikävä kyllä saa esiin kodin ulkopuolella juuri lainkaan. Niinpä Nessun kanssa harrastaminen on aina aikamoista tasapainottelua arkuuden ja toimintakyvyn eikä niinkään taitojen kartuttamisen ja osaamisen kanssa. Nessun kanssa on kisattu tokon alokasluokassa ja TK1 on saatu räävittyä kasaan. Sari-käly harrastaa Nessun kanssa agilityä ja siinä kisastartteja on jo useampi, pari tulostakin on tullut joskin ne merkinnät kisakirjasta vielä puuttuu. Nessu ei ole mikään nopea otus mutta tuloksenteossa suurin ongelma on juurikin tuo arkuus, Nessu on luikkinut radalta pois useammin kuin kerran vaikka treenatessa tätä ongelmaa ei ole.

1238795.jpg

Nessulla on yksi pentue Mandylay's -kennelnimellä. Ipanat syntyivät täällä meillä kotona 28.5.2006 ja olipa aivan mahtava kokemus! Itselläni ei ole aikomusta teettää pentuja Nessulla mutta toivon että pääsen vielä omankin kasvatustyön kimppuun.