JV-07 Big-Wood\'s My Woozle aka Tärppä

FIN21359/07, synt. 26.2.2007

Tärpän tuloa suunniteltiin pitkään ja hartaasti. Haussa oli koira, joka ei olisi matadorien sukua ja tälläinen yhdistelmä oli suunnitteilla Flinckin Jossulla Raahessa. Nimi oli jo etukäteen valmiina ja Tärpän syntymistäkin ehdittiin odottaa n. vuoden verran. Onneksi Jossu suostui Tärpän puolikkaan meille myymään ja tekipä tuo humoristi Tärpästä vielä ipanan kennelnimenkin!

Tärppä on hieno koira, taitaa olla minulle "se" koira. Suorastaan säälin ihmisiä, joilla ei ole omaa Tärppää :D. Tärppä ei arkaile ja se on osoittanut pystyvänsä toimimaan kylillä niin kuin kotonakin. Luonnetestistäkin tuli mukavat tulokset, miinusta vain taisteluhalusta ja kaikki muu siis plussaa ja viivan alle merkittiin 142 pistettä ja laukausvarma. Ulkomuototuomarit ovat Tärpän rakennetta arvostelleet kahden sertin ja yhden voittajatittelin verran, joten eiköhän se siltäkin osin täsmää rotumääritelmään.

Nyt kun Tärppä on 3½-vuotias, tiedämme, että siitä ei tullut Reipomainion kantanarttua eikä tokokoiraa, mutta siitä tuli aivan mahtava agiliidokki! Jalostushaaveet jäivät röntgentutkimukseen, kun Tärpän selästä löytyi kolme kalkkeutumaa ja kaularangasta kahdesta kohdasta yhteenkasvaneet nikamat. Toki Tärpästä voisi tulla tokokoirakin, mutta emännän harrastuneisuus vei enempi agilityn suuntaan sitten kuitenkin. Tärppä on ollut kertakaikkisen loistava kaveri agilityyn ja kisaura alkoi yhtään kehumatta suorastaan loistavasti! Ykkösluokasta selvittiin nimittäin neljällä kilpailulla!