5.9.2006

Tiinan kanssa Viilarintiellä harjoittelemassa. Meni vähän paremmin kuin eilen. Otin nakit autosta ja ennen harjoittelun aloitusta tuli vähän juoruttua ja pohdittua mihin puuhun koirat kiinnittää joten Pirre oli paremmin treenaamassa mun kanssa kuin tutkimassa paikkoja.

Aloitin paikallaololla. Otin suhteellisen pitkän matkan. Taarna oli häiriökoirana. Sari vei ensin Taarnan safkat jemmaan ja tuli sit kans seisomaan mun kanssa. Kun oli menossa hakemaan Taarnaa pois, kysyi otetaanko häiriö vai mennäänkö yhdessä. Valitsin häiriön. Ajattelin kyllä, että tämä voi olla kiperämpää kun Sari ja Taarna on tuttuja. Pirre pysyi paikoillaan kun Sari ja Taarna lähti, mutta nousi ylös ja oli tulossa vastaan kun minä aloin kävellä sen luo. Sanoin toruvasti että "Pirre!" ja ajoituskin tuli selkäytimestä niin hyvin, että Pirre meni heti takaisin maahan. Sössin tuon paikallaolon kanssa enemmänkin... Otin heti uudestaan ja tein lisähaastetta (liikaa) kun kävin antamassa Nessulle namin sillä välin kun Pirre makasi. Noh, nousihan se... Tyhmä minä! Tein vielä kerran niin, että kehuin Pirreä äänellä kun annoin Nessulle namia ja menin sitten viemään Pirrellekin samantien ja nyt se pysyi alhaalla.

Seuraamiset meni vähän paremmin, mutta nyt olikin namit kädessä... Aika pitkiä pätkiä ja kokeilin itse asiassa ihan remmissäkin. Heti alkoi se seuraamisen paikka hajota, annoin remmillä pakotteen (kuten hienosti kuuluu sanoa) eli siis pidin remmin pituutta sellaisena että Pirre ei päässyt kovin kauaksi. Taisin antaa myös jonkun sanallisen merkin että tuo ei ollut sopivaa.

Otin myös hypyn yhdesti, kehuin äänellä. Potille taisin vapauttaa hyvästä seuraamisen paikasta. Luulen kyllä, että harjoiteltiin liikkeestä seisomistakin mutten näin 16 tuntia myöhemmin voi muistaa että miten ja kuinka onnistui.

Nessun kanssa sitten sitä samaa mitä aina, perusasentoa, lyhyitä seuraamisia ja maahanmenoa/siellä oloa. Namilla ja lelulla palkaten. Mun täytyy nyt ryhdistäytyä Nessun kanssa. Ottaa tehokuuri paikalloloa tms. eikä vain häröillä ilman päämäärää. Seuraaminen on Nessulla edelleen nättiä, tässä pitäisi olla tarkkana että se myös pysyy sellaisena. Pitäisikö alkaa ottaa käännöksiä paikalla tms.? Siis niin kuin vaihtelun vuoksi? Samoin Nessun repertuaariin voisi ottaa jo jotain ruutua tms. älytöntä koska sen kanssa voisi asettaa sen tavoitteen ylemmäksi kuin alo-ykköseen. Tosin en ole ollenkaan varma tuleeko Nessun pää koskaan kestämään kisaamista...

Ja apropoo, tarttis sitä näyttelytouhua treenata myös ihan tosissaan. Kolme kuukautta aikaa ennen kuin sertin metsästys alkaa!