Mulla on nimittäin jälleen enemmän raportoitavaa agista kuin tokosta... Mentiin Tiinan kanssa TUUKKin kentälle ensimmäistä kertaa keskenämme harjoittelemaan. Olipas outoa, kun kukaan ei sanonut mitä harjoitellaan ja miten! Noh, tein kolmen hypyn suoran, sen päässä koirille uudella tavalla mutkalla oleva putki ja sieltä pystyi sitten vielä jatkamaan hypylle, puomille ja parille hypylle jos halusi. Mä olin lähinnä ajatellut, että voisi kokeilla onnistuuko takaaleikkaus tuolla hyppysuoralla. Sinänsä tyhmää kun ei sitä olla harjoiteltu vielä edes yhdellä aidalla...

1712940.jpg

Kuva: Marko Hyvärinen

Mulla oli mukana Nessu ja Tärppä. Tärpän kanssa pohdin, että tehtäiskö ensin suoran viimeistä hyppyä namialustan kanssa mutta se oli niin menofiiliksissä että jätin väliin ja tehtiin koko suora samantien. Meni hyvin, se lähtee multa käsistä ja katoaa horisonttiin... Putken kanssa oli vähän niin ja näin, ekaksi piti koukata hyppysuoran päässä oleva valokuvaaja Marko (kiitos kuvista!) mutta kyllä se putkikin sitten kelpasi eikä sen malli aiheuttanut ongelmia. Eka takaaleikkaaminen meni ihan nappiin, Tärppä irtosi sen verran ettei se tainnut edes enää tajuta olenko minä matkassa vai en. Seuraavat ei mennyt sit niin hyvin, Tiina huomasi että vaihdoin estettä näyttävää kättä. Mut joo, kyllähän tämä on oikeasti tarkoitus harjoitella sen yhden esteen kanssa eikä "ratamaisesti". Tärppä teki vielä sen putken erikseen mutta siinä vaiheessa Tärppä oli jo nähnyt että Tiinalla on sen potti joten sinne putkeen meneminen ei mennyt ihan putkeen... Hyppy, puomi ja se pottipalkka annettiin Aan alastulolla. Agiliidon jälkeen tein vielä pari istumisharjoitusta aitauksen ulkopuolella, on mennyt paremminkin.

1712947.jpg

Kuva: Marko Hyvärinen

Nessu teki kivasti ja miksei olisi tehnytkin. Sen kanssa oli kiva fiilis, se oli ottanut vähän kierroksia Tärpän tekemisestä. Joku haju sitä vaivasi yhdessä kohdassa mutta annoin sen lopulta haistella sen "pois systeemistään" niin kyllä se sitten taas keskittyi. Nessu osaa takaaleikkauksen joten se sujui hyvin, joskin just esteen päällä huudettu kehu sai sen pyörähtämään esteen jälkeen kertaalleen ympäri, kun olin hiljaa niin meni ihan putkeen (minne sen pitikin mennä). Nessun kanssa käytiin tekemässä Madden seuraksi myös paikallaolo, täydellä ajalla ja ei se matkakaan ainakaan paljoa vajaaksi jäänyt. Meni hyvin. Loppupalkka tarjoiltiin sen hyppysuoran tekemisestä eli ihan Nessun kanssa vein potin paikoilleen ja juu, kyllä se oli kovasti kiitämässä ne 3 hyppyä saadakseen mahansa täyteen :).

1712956.jpg

Kuva: Marko Hyvärinen

Huomioita; Nessu ja Tärppä kumpainekin pudotti tuon hyppysuoran kakkosriman pari kertaa. Mulla ei ole aavistustakaan hyppykorkeuksista, ennemmin 30 cm kuin 25 cm. Tuo kakkosrima oli tosi kapea ja muoviputkea eli kevytkin vielä. Nessun pudotuksia en niin ihmettelisi, se saa tuommoisen köykäisen alas jo pelkällä hännällä mutta Tärppää tarttee pohtia.