Nimittäin agipanicos.

Olen mennyt joskus sanomaan, että Tärppä aloittaa kisaamisen tammikuussa Kajaanissa. Ei kun treenaamaan... ATD:n ohjatuissa treeneissä on mennyt ihan ok. Kerran kävin Maunulassa, mutta kenttä olikin jäässä. Otettiin sitten vain keinua ja putkea. Keinu eteni todella hyvin, jätin keinun jarruttelun pois ja Tärpällä oli tosi hyvä meininki keinulle. Jätettiin hautumaan.

ATD:n treenit toissapäivänä olikin joulutreenit. Ohjaajat tutustui rataan, joka kuulemma oli möllikisarata. Mun mielestä se olisi kelvannut ihan viralliseksi ykkösradaksikin. Ohjaajat juoksivat radan yksin ilman koiraa, otettiin aikaa. Sitten ohjaajat tekivät radan mielikuvituksessa, otettiin aikaa. Mulla mielikuvitus tuppasi ihan vähän vain laukkaamaan ja se mielikuvitusaika oli alle puolet siitä todellisesta juostusta ajasta...

Koirat sai pitää hauskaa; niiden harjoituksena oli mennä kolmea ympyrään laitettua putkea. Tärppä oli superhyvä (mä en) ja meni rivakalla vauhdilla putkesta toiseen. Lopuksi halusin ottaa taas keinua. Ja menin sitten kämmäämään homman ihan kunnolla. Perkele. Keinu oli ahtaassa paikassa, Tärppä ei saanut vauhtia keinulle menemiseen. Sen vuoksi Tärppä jäi sutimaan alkuun, ihan samalla tavalla kun A:nkin kanssa kesällä. Sitten Tärppä tippui keinulta maahan. Niin että hyvä minä. Tehtiin kyllä keinua vielä uudestaankin, mutta Tärppää ei huvittanut kiivetä sitä alkua, se olisi hypännyt keskeltä kyytiin tai mennyt suoraan namilautaselle. Saatiin pari jonkinmoista suoritusta niin, että keinua himmattiin laskeutumisessa. Mutta samaan ei päästy, mihin Maunulassa jäätiin. Siihen voi nyt sitten tovi vierähtääkin...

2153621.jpg

Omista koirista ei ole uusia kuvia, ei syysiltaisin nyt vain pysty kuvaamaan. Mutta tässä vanhempi otos, mallina Janinan suloinen Zuli (Annspets Erzuli?).

Eilen oltiin Sarilla. Sari oli tehnyt meille 20 esteen radan, jossa mentiin kepit ehkä sata kertaa ja puolenvaihdot oli mulle liian vaikeita. Tein ensin Nessun kanssa ja voi juma, Nessu oli tosi hyvällä fiiliksellä! Rataa ei saatu tokikaan tehtyä niin kuin se piti tehdä, mä kämmäilin ihan liikaa, mutta Nessu oli hyvä! Tärppä oli ihan omissa maailmoissaan, tiedä sitten johtuiko siitä, että otin sen suoraan autosta vai mistä. Mutta keskittymiskyky oli nollassa. Sitten kun keskittyi (n.5 sekunnin pätkissä...) niin oli kyllä reipas ja taitava (esim. rengas meni hyvin).

2153622.jpg

Sarin ja Sanden uusin söpöliini, jota krokotiiliksi haukutaan, eli Vespa (Tamburenga's Beech Queen Air).

Näiden kokemusten valossa päätin aavistuksen verran helpottaa paniikkiani. Tärppä ei starttaa virallisissa vielä vähään aikaan. Kun kepit ja keinu on näinkin pahasti vaiheessa niin ei yksinkertaisesti kannata. Mutta Nessun kanssa lähden kokeilemaan, kun kerran Kajaaniin ollaan menossa. Toki Nessukin voisi oll parempi esim. kepeissä ja minä ihan kaikessa, mutta lähdetään kuitenkin kokeilemaan. Ja jotta Kajaanissa ei jännittäisi niin paljoa, käyn Tärpän (!) kanssa huomenna epiksissä mölleissä ja Nessu taitaa lähteä virallisiin jo 3.1. :P. Tuossa välissä voisi käydä 1.1. epiksissä molempien kanssa... Joo, ei järjen hiventäkään, mutta kun oikein pelkää niin tietää olevansa elossa.