30.10.2006, kotosalla.

Halusin hyödyntää peiliä perusasennossa Pirren kanssa. Peili on eteisessä. Niinpä tein alkeellisen ja oikeastaan vain teoreettisen esteen eteisen ja olkkarin väliin. Esa oli laittanut kaminaan tulet ja eteisessä siis paistui. Noh, onneksi Pirre on ahne ja tekee töitä namien eteen vaikka persvillat kärventyykin...

Tein semmottista, että otin sivulle (tuntuu olevan usein vähän vinossa) ja käskin maahan. Ja siellä maassa piti pysyä eikä saanut poukata istumaan heti kun ei tulekaan kehua tai namia. Eli sitä niin kuin kisatunnelmaa, käskyt ei tulekaan ihan niin tiuhaan tahtiin kuin yksin treenatessa. Palkkasin muistaakseni kerran niin että nostin istumaan mutta enimmäkseen suoraan maahan. Oltiin seuraavinammekin, mutta eihän eteisessä mitään mahdu. Seurattiin siis liikkeestä maahanmenon ja seisomisen harjoittelemiseksi ja ne meni kyllä hyvin.

Harjoittelin myös pari luoksetuloa, Pirre jäi istumaan aika eteen. Sitten otin sitäkin, että pitää vaan istua sivulla ja muuta käskyä ei tule. Tätä pitäisi kyllä treenata enempikin, niin että ottaisi ihan aikaa. Niin ja joo, minipaikallaolo, menin makkariin muka piiloonkin ;). Mutta taisi mennä aika hyvin? Hyvä fiilis ainakin liikkeestä maahanmenosta ja seisomisesta!

Nessun kanssa yritin kans harjoitella. Pari liikkeestä seisomista ja paikallaolo niin että laskin n. viiteenkymmeneen ja puolet ajasta olin selin Nessuun. Meni hyvin, vaikka olikin aikamoista hössöntössöä.

Noin yleisesti ottaen Nessun perusasento on huonontunut. Huomasin viimeksi ATD:n tokokurssilla, että Nessu jää taakse, vinoon ja kauaksi. Vaikka sillä on ollut tosi sieviä asentoja tähän asti. Tässä käy helposti niin, että Nessu oppii siihen että vasta reittä taputtamalla tarttee tulla perille asti. Mistäköhän tämä ongelma on saanut alkunsa? Nessu on kyllä sen tyyppinen koira, ettei mun ole tarvinnut kuin kerran palkata se liian hepposin perustein ja oppi meni jo perille.