Tämä on nykyään tyystin Tärppä-blogi. Se on tällä hetkellä ainoa koira, joka treenaa mitään. Pirre popsii kipulääkkeitä ja hömpöttää omiaan, Nessun pää ei kestä minkäänlaista kisaamista, joten treenimotivaatiokin on vähän niin ja näin sen kanssa. Tärppä on siis agittanut ihan urakalla.

ATD järjesti 31.8. Jari Suomalaisen agikoulutuksen ja arpaonnen suosiessa pääsin Tärpän kanssa mukaan. Treeni oli kiva, meille tuli vinkiksi keskittyä kontakteihin. Puomilla ja A:lla palkkaan epäloogisesti ja keinu on hidas. Tärkeitä huomioita! Keinua alettiinkin jo ennen kouluttaja-Maijun kesälomaa opettaa uusiksi siten, että koira menee suoraan alastulokontaktille ja poistuu sieltä kun keinu laskeutuu. Eli ei himmailua ja keinun kallistamista kun koira on keskellä keinua. Samaa suositteli Suomalainenkin.

Viime viikonlopuksi pakkasin tavarat reppuun ja hyppäsin Tärpän kanssa junaan kohti pohjanmaata. Mentiin Tärpän kasvattajan luokse Raaheen, meillä oli siellä oikein yksityisagileiri! Joukkoon liittyi myös Taija kera Kentsun ja Obaman ja Jossu treeni toki omia koiriansa myös. Aika monet treenit ehdittiin pitää perjantai-illan ja sunnuntaiaamupäivän välillä! Olosuhteet oli aika trooppiset ja olin ihan varma, että valeraskaana ollut ja matkustamiseen tottumaton Tärppä ei jaksa juuri mitään, mutta toisin kävi. Hienosti Tärppä tsemppasi! Jossu keskittyi meitä kouluttaessaan vauhdin ja "heviagiasenteen" parantamiseen. Ja hyvin tuloksin! Käytiin läpi myös ohjaustekniikkaa, mm. sylkkäriä, persjättöä ja jaakotusta. Loistoviikonloppu, edelleen iso kiitos koutsille ja treeniseuralle!

Eilen oli kisojen vuoro. Hyvinkään seudun kennelkerholla oli kahden agistartin kisat koiraurheilukeskuksessa, tuomarina Henri Luomala. Kisan aikana ukkonen jyrisi, mutta onni on omistaa koira, jonka kanssa voi toimia siitä huolimatta! Ekalla radalla meillä oli hyvä fiilis. Tuo ohjauksen itsenäinen suunnittelu ei ole erityisosaamisaluettani, joten vähän kummallisia koukeroitakin tuli itse radalla tehtyä. Keinu oli tosi hidas, himmasin itse siinä keinun puolivälin kohdalla ihan pysähdyksiin. Ryömimiseksihän se sitten meni. Lähdin ilmeisesti putkelta 12 liian pian seuraavalla esteelle, koska Tärppä tuli putkesta ulos heti kun oli sinne mennytkin. Tulos siten 5 vp ja yliaikaa 3,17 sek = 8,17. Tämä kuitenkin riitti vain 7 koirakon luokassa toiseen sijaan, ja Tärppä sai palkinnoksi lahjakortin kisaan ja 7,5 kg koiranruokaa.

Toinen rata näytti vähän haastavammalta, mutta ei vaikealta sekään. Tarjolla oli joitain vähän ansanomaisesti aseteltuja esteitä, joille ei saanut mennä. Kunnolla irtoavan koiran kanssa hankalampi rata, kuin meille. Yritin ennen rataa panostaa taas fiilikseen ja mielestäni onnistuin. Lähdettiin rivakasti yhtä aikaa liikkeelle ja rata eteni sujuvasti. Jopa niin sujuvasti, että sain tehtyä Tärpälle sen uran ensimmäisen kunnon puomin alastuloloikan ikinä. En hidastanut yhtään, annoin suullisen käskyn, mutta mun koko olemus taisi huutaa "muuri, muuri!"... Vitonenhan se sitten tuli, mutta ehdittiin aikaan! Tässäkin kisassa sijoituttiin toiseksi, tuli toinen lahjakortti ja taas 7,5 kg ruokaa! Palkinnot oli siis aikasta hyvät, jopa niin hyvät, että vitsailtiin illalla kotona, että Tärppä saa alkaa elättää meitä .