9.9.2006

Kisaraporttini Corgisti-nurkasta:

Luoksepäästävyys 10 (Vaikka Pirre taas meni selälleen tuomarin rapsuteltavaksi).
Paikalla makaaminen 0 (Vain n. 10 sek. ennen ajan loppumista Pirre nousi ylös, katseli maata sangen epäluuloisesti ja siirtyi n. metrin ja meni uuteen paikkaan maahan. Kun palattiin koirien luo, Pirre nousi uudestaan seisomaan ja väisti minua. Maassa oli ilmeisesti joku ötökkä, sillä Pirre ei halunnut mennä siihen alkuperäiseen paikallaolokohtaan ja tuijotteli maata.)
Seuraaminen kytkettynä 9 (Hienosti meni!)
Seuraaminen taluttimetta 9½ (Love Paremmin kuin koskaan ikinä milloinkaan! Hieno seuraaminen kaiken kaikkiaan ja meille ihan älytön oman tason ylitys! Love)
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 7 (Itse maahanmeno taisi olla ok, mutta Pirre ei meinannut nousta takaisin perusasentoon niin millään).
Luoksetulo 9 (Minun mielestäni oikein hieno, mitä nyt taas hyppy perusasentoon tullessa ja varmaan se asento oli vino tms.).
Seisominen seuraamisen yhteydessä 7½ (En tiedä, kuinka hyvin pysähtyi, mutta kun palasin Pirren luo niin Pirre väisti minua).
Estehyppy 8 (Väisti taas kun menin viereen).
Kokonaisvaikutus 7½ (huomautti haukkumisesta liikkeiden välissä ja vartalo-ohjauksesta).
Kokonaispisteet 145,5 ja II-tulos.

En osaa tuota paikallaolon nollaa oikein harmitella kun Pirrellä oli joku juttu mitä se väisti ja meni toiseen paikkaan maahan. Uskon, että se nousi uudestaan ylös kun luuli minun olevan vihainen tms. Saatiin tehdä onnistunut paikallaolo uudestaan kun avoimen luokan koirista yksi sai kohtuuttoman häiriön vuoksi uusia liikkeen ja sille tarvittiin häiriökoirat. Niinpä otin Pirren uusintaan ihan vain "koulutusmielessä" ja hyvin meni paitsi että nousi istumaan vasta tokalla käskyllä.

Tästä on hyvä jatkaa ykkösen metsästystä. Pisteiden alennukset johtuivat väistämisestä tai siitä että Pirre ei noussut takaisin perusasentoon eikä niinkään itse liikkeen ongelmallisesta suorittamisesta. Perusasennon ennakoinnin pelossa en ole ottanut Pirreä istumaan pitkiin aikoihin, hyvä muistutus siitä että sitäkin pitää muistaa harjoitella! Ja tuo seisoessa väistäminen; tässä tilanne oli kisoissa paljon huonompi kuin treeneissä, täytyy harjoitella vähän ekstraa. Ja mitä tulee vartalo-ohjaukseen niin suurin osa on tiedostamatonta, liikkeestä maahanmenossa tunnustan tietoisesti painostaneeni Pirreä vartalolla Confused.

Mutta se seuraaminen, mä leijun viikon...!