Dodiin, nyt on edustettu seuraa ihan virallisesti tokossa Pirren kanssa. Alon liikkeet suoritettiin erillään muista luokista kolmessa eri kehässä. Tämä suoritustapa kyllä passasi meille, koska sain palkattua koiran namilla kehien välissä (vähän fuulaamista mutta toisaalta tekee koiralle hyvää saada joskus palkkaa kisatilanteessakin kesken setin).

Kaikki meni erittäin pirremäisesti ja iloa tuotti hieno seuraaminen perusasentoineen ja liikkeestä maahanmeno joka tuli suoritettua vaikkakin vasta toisella käskyllä. Mutta itseni piti sitten mokata paikallaolo ihan nollille asti.

Luoksepäästävyys 9, meni taas ryömien tuomaria vastaan. Paikallamakuu: irrotin Pirren remmiä kun se jostain syystä meni maahan. En saanut sitä käskyillä istumaan joten autoin pannasta. Noh, tämän jälkeen Pirre oli tietysti epävarma kun aloin käskeäkin maahan, tarvittiin 3 käskyä ja nollahan semmoisesta tulee. Muuten paikallaolo oli ok, asento suora ja ihan lopussa joku kutina/ötökkä meinasi vaivata takajalassa mutta Pirre ei noussut ja palasi nopeasti paraatipötkötykseen. Nousi jopa ekalla istumaan, mitä ei ole kisoissa tainnut sattuakaan aikoihin. Yleisvaikutelma 7. Tässä kehässä ei sitten muuta ollutkaan.

Remmissä seuraamisesta tai sen pisteistä ei ole mitään muistikuvaa eikä tietoakaan kun kilpailukirjat lähetetään postitse perässä ja mitään tulospalvelua ei ole näkynyt. Vapaana seuraaminen oli meiltä sitä parempaa esitystä, ainoa vaan että juoksuosuus oli kohti hyppyestettä ja Pirre oli lähdössä hyppäämään, piti kutsua koiraa että sain sen takaisin seuraamaan. Tästä taisi tulla jotain 8-8½ pistettä. Tässä kehässä oli vielä hyppy, siitä 6. Pirre ei lähtenyt ekalla ja steppasi seisoessaan. Hyppyeste oli muuten aikasta korkeana kaikille, corgikoiran kohdalla se suorastaan vitutti. On ihan eri asia hyppääkö 28 cm korkea ratanakki 35 cm esteen yli vai 55 cm korkea koipeliinipaimen 62 cm korkean esteen yli! Ja este saattoi hyvinkin olla jopa 40 cm korkea koska corgeista ei näkynyt kuin korvien kärjet esteen takaa!

Vikassa kehässä oli liikkeestä maahan, luoksetulo ja liikkeestä seisominen. Liikkeestä maahanmenosta taisi tulla 7, kaksi käskyä ja vino makuu. Mutta Pirre meni maahan! Ja nousi sieltä ekalla ylös! Jesh! Luoksetulo oli hieno, siitä 9. Pirrellä oli siinä mun vierellä pieni ajatuskatkos tai viive ja perusasento oli vino. Liikkeestä seisominen oli hyvä, en tiedä pisteitä. Kokonaisvaikutelma taisi olla peräti 9 tai 10 tästä kehästä. Noh, kivaahan meillä olikin!

Olis kyllä ihan kiva saada tietää mikä se tulos sitten loppujen lopuksi oli, vaikkei kaksisia numeroita saatukaan... Luin muuten myöhemmin jostain päin nettiä että alokehän luona oli ollut lampaitakin! Siis sisäänajotien toisella puolella, puskiakin oli välissä. Mä en huomannut niitä missään vaiheessa :P!

Muita hajatelmia kisan jälkeen. Pirre ei näköjään kestä fyysistä painetta, tarkoitan sitä remminirrotusjuttua pannasta nostamisineen. Pitää harjoitella erikseen noita remmirutiineja! Eilen olisi pitänyt vaikka itse ottaa askel sivulle ja/tai taakse ja pyytää ihan uusi perusasento kokonaan, ehkä sitten olisi onnistunut. Tuomari ei muuten kovin huolellisesti odottanut että kaikki ovat valmiina, minä en ollut sitä ilmoittanut siinä vaiheessa kun tuomari käski käskyttämään koiria. Olisi pitänyt "vaatia oikeuksiaan" ;).

Hypyn kanssa on nyt ihan oikeita ongelmia, viime aikoina Pirre on lähtenyt vain satunnaisesti hyppyyn ekalla käskyllä. Onko syy fyysinen? Tähän asti olen tulkinnut niin. Jos siitä on kyse niin pitää a) nostaa kuntoa, b) harjoitella säästeliäästi matalimmalla mahdollisella esteellä ja c) kokeilla jos hypylle lähettäminen kauempaa (ehtii saada vauhtia) auttaisi. Liikkeestä maahanmeno on vielä ilmeisesti kesken parin vuoden tokottamisen jälkeen, mutta tehtävissä. Treeniä treeniä!

Tässä corgien edustusjoukkue ;), Tiina & Madde, mä & Pirre, Saija & Eemi (onpas muuten mahtava mummeli tuo koira!) ja Heidi & Roope719430.jpg