Treenirintamalla on menty alas ja ylös, ylös ja alas. Maanantain ohjatut treenit oli muuten kohdillaan, mutta Tärpän kanssa oli poikkeuksellista ongelmaa. Liekö johtunut helteestä, liiasta miettimisestä mennäkö A:lle vai putkeen tai valeraskaudesta, mutta kökkö maku jäi. Treenit oli kyllä muuten erittäin hyvät, kolme koulutettavaa, itsenäinen rataharjoitus aiemmin läpikäydyillä koukeroilla ja pätevä uusi harjoitus. Mut kun ei sujunut niin ei sujunut. Nessu oli pieni piristys; se kyllä menee niin tasan tarkkaan just sinne minne vie, kouluttajakin tuumi sen olevan kovin kuuliainen. Mutta Nessukin oli hitaalla päällä. Treenien jälkeen lähdin turistiksi HAU openiin ja tuuleni ei varsinaisesti parantunut siellä, sillä eräs koira sai osakseen jokseenkin väärää kohtelua. Ei mitään raakalaismaista, mutta pelokkaasti reagoivaa koiraa ei ehkä kannata lennättää irtonaisena ympäri kenttää säikyttelemällä sitä lisää.

1245591902_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tiistain treenit Sarilla jätettiin väliin helteen vuoksi. Olinkin edellispäivästä sen verran pettyneessä mielentilassa, että ehkä parempi näin. Jäätelöä hyvässä seurassa paikkasi aika hyvin Hymy.

Keskiviikkona suuntasimme Cardi Can -kollegoiden kanssa tokottelemaan. Järvenpään ystävyyden puistossa oli niin kova sutina, että vaihdoimme lennossa paikkaa. Ja Heidi kekkasikin aikamoisen idyllin, järven rannalla sekin. Oikein harmitti, ettei omat koirat ui! Aloitin Pirren kanssa. Luoksetulo piiiiiitkällä matkalla, ihan vain siksi kun se on niin siistiä. Pirre on ihana. Taidettiin myös seurailla ja tehdä jättöliikkeitä. Nessu tokana ja se saikin tehdä aika pitkän treenin. Kaukoja niin, että Tiina hääri takana heilutellen käsiään ja lyhyt matka. Seuraamista, olisi voinut keskittyä paremmin. Tiina auttoi myös namittamalla lautasta repunkiertoharjoituksessa. Ei tuo Nessu mitenkään erityisesti lämpene näille kiertoharjoituksille. Myös Nessun kanssa luoksetulo pitkältä matkalta, nousi kesken kaiken ja lähti tulemaan luo. Tätä ei ole tapahtunut aikoihin, taisi olla kavereiden vastaavat harjoitukset suht lähellä liikaa. Toistolla oikein hyvä, perusasento tosin olisi voinut olla parempi. Paikallaolossa kaksi minuuttia ja mahdollisesti jopa niin, että Nessu ei nähnyt mua lainkaan. Minä näin Nessun, mutta se ei välttämättä nähnyt minua. Meni hyvin, paitsi se loppuasento... Lisäksi otettiin seisomista. Tärppä oli viimeisenä ja oli vähän levoton. Seurailtiin vähän. Tiina naksutteli perusasentoa ja tekikin jälleen kerran olennaisia havaintoja siitä, miksi ei suju ja saatiin pari onnistumistakin kun noudatin ohjeita. Kokeiltiin myös paikallaoloa rivissä ja se olikin vänkää hommaa se. Taisi olla eka kerta, kun makuutin Tärppää rivissä muiden koirien kanssa. Matkaa oli ehkä 8 askelta ja aikaa tosi vähän, kehuin kesken makoilun. Kerran nousi, mutta meni käskemällä takaisin alas. Pää pyöri, häntä heilui ja kerrassaan touhukasta pötköttelyä kaikin puolin. Noh, eiköhän se tästä kun oikeasti joskus opitaan ja opetellaan tuokin asia!

1245591910_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Torstaina alkoi keppitreenit kotona. Pihavirityksenä kapoinen kuja ja vähän verkkoja sujui Tärpältä ihan superisti. Kavensin kujaa ja se sujui edelleen, nyt kroppa joutui pujottelemaan ihan kunnolla. Nessu teki kaukoja takapalkalla. Luulin jo jumittuneeni täysin matkan lisäämisen kanssa, mutta tällä kertaa pääsin jo peräti 8 askeleen päähän. Palkkasin lähinnä yhdestä istumaannoususta, se kun tuntuis olevan se kriittinen juttu. Pirre puolestaan joutui koekaniiniksi. Ajattelin, että onko se Nessu pakko saada nimenomaan tekemään puunkiertoja tms. luoksetulon pysäytyksiä varten, onko sittenkin olennaisempaa saada aikaiseksi tilanne, jossa se juoksee mua kohti tarpeeksi kaukaa. Riittäiskös että koira juoksee kauemmaksi namilautaselle? Pirre oli vähän huono koekaniini, kyllähän se nyt juoksee mun ja namilautasen väliä. Hurjan taitava siis.

1245591895_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Jossun innoittamana http://jofli.kuvat.fi/kuvat/Luonto/Kes%E4+2009/

Perjantaina jatkettiin samoissa merkeissä kotosalla. Nessun kanssa ihan ensimmäiseksi noutoharjoitus. Kapula niin pitkälle kuin jaksoin heittää ja pientä pakenemista narulelun kanssa. Kylläpä Nessu hakikin kapulaa hienosti tällä tavalla! Kivaa laukkaa sinne ja takaisin ja oikeasti aika pitkälle! Luulen, että taisin saada jopa yli kymmenmetrisiä heittoja, mutta siinä kyllä mentiin jo mun kapasiteetin äärirajoilla. Kerran onnistuin heittämään kapulan puuvajan alle, ja Nessu haki sen sieltä ja tuli hienosti tappelemaan lelusta Hymy. Olin erittäin tyytyväinen! Sitten taas niitä kaukoja. Nyt pidensin matkaa jopa 10 askeleen päähän ja lisäksi kokeilin eri puolella pihaa kuin edellisellä kerralla.  Meni ok, pari ylösnousua tuli vasta tokalla käskyllä, mutta toisaalta tehtiin yksi kokonainen sarja onnistuneesti. Ensin takapalkalla ja sitten testi, että tekeekö vielä ilman takapalkkaa ja onnistui sekin. Mun täytyy oikein kaivaa mitta esille, että tiedän kuinka pitkä matka se 5 metriä on, en osaa yhtään arvioida sitä itse. Sitten kokeilin sitä namilautaselle lähettämistä ja se oli ihan ok.

Tärppä teki keppejä ja hienosti tekikin. Erittäin hyvä motivaatio! Pyrkii karkaamaan kepeille ennen aikojaan ja silloin tulee stipluja, niin kuin esim. sellaisia että nelosvälistä sisään kun ei olla vielä ehditty kävellä keppien ulostulopäästä takaisin alkuun. Pirre hömpötteli.

1246037185_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Meidän töyhtöangervo on täydessä kukassa ja siinä pörrää ihan älyttömästi mehiläisiä (?). Jos pistää silmät kiinni ei voi tietää onko formularadalla vai kotipihalla, pörriäisiä on kymmenittäin ja niistä lähtee ihan kunnon mekkala.

Tein sekä torstain että perjantain kotitreenit niin, että otin koirat toiseen kertaan yksitellen ulos iltaruoan kanssa. Yksi toisto sitä mitä oltiin just tehty ja vapautus ruokakupille. Oli innokkaita koiria Nauru.