Tuosta kisaraportista unohtui yksi maininta. Mulle iso juttu. Käytiin ennen kisaa pissattamassa koiria ja takaisin tullessa näytin Nessulle sitä hallia, että tänne me niin kuin tultiin ja tämmöistä täällä nyt niin kuin on ja muistatko käynees täällä joskus ennenkin. Ja Nessu innostui siellä hallissa! Hyppi mua vasten ja haukkui! Tuli tosi hyvä mieli.

Mutta Tärpän eiliset treenit. Vakikouluttajat olivat ilmeisesti jonkun pöpön kourissa ja Maiju tuurasi. Itsenäiseksi harjoitukseksi hän laittoi systeemin, jossa mutkaputken takana oli kolme hyppyä sen putken mutkaa myötäillen. Ohjatussa harjoituksessa oli suora putki, jolta suoraan takaisin päin yksi hyppy ja toinen 90 asteen kulmassa edessäpäin. Harjoitus jatkui vielä hypyllä ja takaakierrolla, mutta sitä ei Tärpän kanssa tehty kuin erillisenä harjoituksena.

Itsenäinen mutkaputkiharjoitus meni suurin piirtein ok. Vaikea toisaalta sanoa, kun ei ollut valvovaa silmää kommentoimassa. Mutta tehtävä saatiin tehtyä niin, että olin itse tyytyväinen. Tehtiin itseksemme kertaalleen puomi, muistellaan vähän näitä eri kontaktiesteitä. Ohjatussa harjoituksessa piti ensin harjoitella sitä, että Tärppä tekee riittävän tiukan kurvin heti suoran putken jälkeen kohti lähtöpaikkaa hypyn yli. Sain Tärpän ohi tuosta hypystä ym. säätöä... Ja se putken jälkeinen toinen hyppy olikin vaikea pala. Tärppä meni kyllä jos vein sen perille asti, mutta ajatus oli kuitenkin jatkaa putken suuntaisesti eteenpäin, joten ohjaajan linja oli enempi suora. Kouluttaja tuli avuksi, ja odotti Tärppää hypyn takana namipalkan kanssa, että minä voin irrota enemmän sivusuunnassa. Omia aikojamme tehtiin sitten vielä kerran A-este, muistelun vuoksi.

Noin muuten treenistä jäi vähän erikoiset fiilikset. Tärppä tuntui väsyvän aika pienestä treenimäärästä. Tekeekö se juoksua vai olisiko muutenkin tauon paikka? Mehän ollaan käyty treeneissä aika säntillisesti 1-2 krt/vko edellisestä juoksutauosta eli viime lokakuusta lähtien. Täytyy tarkkailla tilannetta, jos juoksu ei ala (jos Tärppä on tarkka tyttö, niin ensi viikolla olisi aika), niin pitää pitää muuten taukoa tai tsekata, että koira on varmasti kunnossa. Samoin tuota palkkausasiaa voisi analysoida.