En saanut aikaiseksi ottaa Nessua mukaan maanantain agitreeneihin, olisi hyvin voitu ottaa kolmaskin kerta A-estettä mahtipalkalla. Erja oli suunnitellut päivän harjoitukseksi irtoamisen ja yhden kuuden esteen kuvion. Irtoamisen kanssa ei ollut ongelmaa, neljä suoraa aitaa ja Tärppä hyppi niitä mennessä ja tullessa. Kun ottaa muutaman toiston molemmin puolin ja koira tekee esteet edes ja takaisin, niin äkkiäkös sitä tulee koiralle 16 hyppyä hypätyksi... Näytti kyllä jo siltä, että Tärppä saattais vähän väsyä.

Toinen harjoitus oli kolme suoraa hyppyä, viimeiseltä onko se nyt sitten 180 astetta vasemmalle suoraan putkeen, ykkösaidan edestä poikittain mutkaputkeen ja sieltä sitten ykkösaidalle. Taisin sortua jonkinasteiseen ylimielisyyteen, kun ajattelin että tokihan Tärppä tämän hoitaa kuin vettä vaan. Ja sain siitä sitten heti kynsilleni, kun kielto tuli jo kolmosaidalta. Tanoilin itse, lähtökohtaisesti en katsonut koiraa tai jätin sen taakseni (=ns. juoksupaniikki) voidakseni mennä seistä töröttämään putken eteen. Eli ei sujunut, ei ;).

Omia aikojamme teimme rengasta, huonolla menestyksellä. Saatiin toki onnistumisiakin, mutta renkaan luona oli lihapullaviljelmä ja Tärpän keskittyminen siis toisaalla. Lisäksi se, että Tärppä ei vieläkään osaa olla paikoillaan, esti mua tekemästä harjoitusta kunnolla varman päälle eli kutsumasta Tärppää huolella renkaan läpi. Tästäkään ei siis tullut Katrille sulkaa hattuun. Noh, toki sitten teimme esteen edessä istumista joitain kertoja.

Kotitokottelusessiossa Nessu sai taas pidellä kapulaa perusasennossa ja minä otin kapulan Nessulta. Vaikeutin hieman aiemmasta, suoristin itseni enkä katsonut koiraan. Samalla tuosta tuli aavistuksen enemmän kestoa kapulan pitämiseen sivulla. Sitten kaukojen asennonvaihtotekniikkaa lipaston ja puunkantotelineen välissä, sujui muuten hyvin, mutta en ole totuttanut Nessua yhtään pysymään noissa asennoissa tässä yhteydessä. Uskon, että tulevaisuudessa ongelmia tulee käskynkin kanssa; nyt kädet ei tee mitään selkeää merkkiä vaan homma on namilla vetämisen varassa. Toki mä sanon ne käskyt, mutta eiköhän tässä ole jo muodostunut aikasta tukeva ehdollistuma namikäden vetovoimaan.

Nessu teki myös perusasentoja naksulla ja luoksetulon pysäytysharjoituksia "neloskädellä"; nami peukalon alla kämmentä vasten ja käsi sivulle. Toimi kuin buickki!

Tärppäkin teki kaukojen asennonvaihtotekniikkaa. Haen tuolla vartalonhallintaa ylipäätään, en niinkään vielä sitä liikettä. Josko tuosta tulisi koiralle jotain ajatuksia siitä, että on helpompi nousta maasta seisomaan hissinä, jos takajalat ei ole aivan levällään. Sitten naksuteltiin noutokapulan tökkäämisestä, ja muutamia perusasentojakin harjoiteltiin. Otin kolmen neljän askeleen seuraamisia ja täytyy kyllä sanoa, että kivalta näyttää!

Esa sai päättää, mitä Pirre tekee ja Esan näkemys oli, että "seuraamista ja herkuttelua". No sitä sitten :).