Tiina ystävällisesti huolehtii minunkin koirieni tokotreenauksesta houkuttelemalla treeneihin sekä ilmoittamalla niitä tokokokeisiin ;). Tänään maksoin Pirren ilmoittautumisen Hämeenlinnassa 20.5. olevaan kokeeseen. Kuukausi aikaa, kantsii vissiin tehdä jotain?

1480022.jpg

Kävin Pirren kanssa "läpi" alokasluokan liikkeet. Siis ihan leikkiversioina, ei oikeita aikoja, viiveitä tai matkoja. Niin eikä aina ihan loppuun asti. Aloitin liikkeestä seisomisella. Olin aiemmin päivällä pähkinyt, että taidan tosiaan kokeilla sitä että seiso-käsky tulee oikealla jalalla astuttaessa ja maa-käsky vasemmalla jalalla astuttaessa. Toimi kuin junan vessa. Oikeesti, olin ihan äimänä. Tein liikkeestä maahanmenoja ja seisomisia vähän sikin sokin ja toimi joka kerta!

Sitten leikkipaikallaolo, meni hyvin. Leikkiluoksetulossa vauhti ja ilme oli ihan super mutta Pirre jäi turhan kauaksi ja vinoon perusasentoon. Lyhyemmällä matkalla, esim. vain pari metriä, tätä ongelmaa ei ollut. Hyppy sujui hyvin paitsi että seisoessa steppasi. Suurin ongelma tällä treenikerralla oli seuraaminen, liian väljää ja edistävää. Muistin sitten vähän jälkijunassa sen mitä Helinä on TUUKKin tunneilla sanonut, eli Pirren kanssa kannattaa kävellä rauhallisesti niin paikka paranee. Mutta jäipähän hyvä fiilis, etenkin kun nuo jättöliikkeet onnistuivat!

1480024.jpg

Nessu ja Tärppä saivat tehdä vähemmän, yhteensä ehkä niin paljon kuin Pirre (joka sekään ei tehnyt yhtään yli 15 min.). Nessun hyppy ei ole kohdillaan, ei varsinaisesti yllätä, sehän jäi syksyllä ihan levälleen. Seuraaminen on kai sivusta katsottuna ok, itsestäni tuntuu että jätättää. Liikkeestä pysähtymiset on huonoja, istuu ties kuinka taakse ja vinoon. Täytyy käydä lukemassa vanhoja blogikirjoituksiani aiheesta, muistaakseni tähän löytyi joku selitys ja parannuskonsti. Todennäköisesti jotain niin proosallista kuin että Nessu ei osaa perusasentoa. Liikkeestä seisomisessa ja maahanmenossa Nessu oikein varta vasten vaihtaa paikkaa noustessaan ylös. Luoksetulo hyvä tosin mä tykkäisin että olisi vähän enemmän intoa. Paikallaolo muuten oikein hyvä mutta pomppasi etukäteen istumaan.

1480032.jpg

Tärppä sai tehdä maahanmenoja, luulin että se osaisi sen mutta kun ei osaa niin ei osaa...noloa! Ja istumistakin harjoiteltiin, tosin tällä kertaa niin että Tärppä jäi istumaan ja minä liikuin vähän. Lisäksi Tärppä teki pari hyppyä silleen kun TUUKKin tunneilla on nyt tehty vaikka musta se onkin vähän pöljä tapa :P.